Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astvald om framtiden: "Vet inte vad som händer"

Marcus Astvalds kontrakt med Degerfors går ut. Yttern har inte gjort klart med någon ny klubb.– Jag vet inte vad som händer, säger han.

Marcus Astvald, 25, gjorde 99 matcher, varav 90 i allsvenskan, och noterades för tio mål i ÖSK-tröjan. Mitt under 2013 års brinnande säsong flyttade han till dåvarande seriekonkurrenten och ärkerivalen Degerfors i superettan.

Yttern har svarat för 71 framträdanden i Dif, med nio mål som facit, och startade hela 29 matcher 2015. Men kontraktet med klubben går ut vid årsskiftet, och vad Astvald ska göra härnäst är oklart.

– Jag vet inte riktigt vad som händer nu. I morgon (läs fredag) gör jag min sista träning med Degerfors före julledigheten, säger han till NA.

Astvald har ryktats vara ett intressant namn för både Åtvidaberg och Sirius. Två lag som förväntas slåss om uppflyttning till allsvenskan kommande säsong.

– Det enda jag vet är att det har funnits intresse från såväl allsvenskan som superettan. Men jag har ingen koll på vilka klubbar det rör sig om. Min agent vet mer om det. Jag vill egentligen inte veta något förrän det bränner till på allvar med något konkret, och det har det inte gjort ännu.

Har du hört något från ÖSK?

– Som sagt, jag kan inte säga något om vilka lag det är som har kontakt min agent.

Är en fortsättning i Degerfors utesluten?

– Absolut inte. Degerfors är fortfarande ett alternativ.

Örebroarens dröm är att spela i allsvenskan 2016.

– Naturligtvis vill jag gå upp en division. Det kan jag inte ljuga om. Jag hade ju en bra vår i Degerfors, men sedan var hösten verkligen inte lika bra. Vi får väl se om det finns något intresse från allsvenskan kvar för mig ändå.

När har du en klubb klar?

– Det kan jag inte svara på. Jag får ha is i magen. Tillsammans med min agent försöker jag att hitta en optimal lösning. Men det är mycket som måste gå i lås innan något kan vara klart, säger Marcus Astvald.