Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal om mordförsök skjuts upp

Åtalet för mordförsöket mot Luis Vasconcelos i Zinkgruvan dröjer. Det skulle ha lämnats under onsdagen, men åklagare Ewa Tvengström i Stockholm har begärt förlängd tid till 29 september.

Misstänkt är en 35-åring som också sitter häktad misstänkt för två mord i Stockholmstrakten.

Det var i december 2008 dåvarande restaurangägaren Luis Vasconcelos, i Zinkgruvan i Sydnärke, blev beskjuten. Han hade parkerat utanför sin bostad och skulle plocka ut några saker. Skotten träffade magen och benen och orsakade svåra skador. Örebropolisen gjorde en stor utredning utan att nå en lösning.

Luis Vasconcelos har i NA-intervjuer sagt att gärningsmannen, som han såg på avstånd och som snabbt flydde, måste ha tagit fel på person.

Det var när utredningen om de två morden utanför Stockholm, i Rotebro och Skärholmen, började som det kom fram misstankar om att 35-åringen kunde ha samband också med fallet i Zinkgruvan. I Stockholmsfallen hade offren lurats ut ur sina bostäder och skjutits till döds. Utredningen sker under stor sekretess.