Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Atashkadeh: ”Jag har tappat glädjen”

William Atashkadeh har gjort sin sista match i ÖSK. Kanske även sin sista match på elitnivå. – Jag har tappat glädjen, säger den skadedrabbade anfallaren.

Han värvades till ÖSK som en supertalang inför säsongen 2012. Men redan från starten började skadorna spöka för William Atashkadeh. Totalt blev det 28 matcher i allsvenskan och nio i superettan för ÖSK. Inte en enda den här säsongen.

Nu går kontraktet ut och hans fotbollsframtid är minst sagt oviss. 

– Jag flyttar hem till Göteborg. Sedan får se vad som händer där nere. Jag har inte tagit ställning till det ännu och ska kolla vad jag vill och hur det känns.

En fortsättning med ÖSK var aldrig aktuell.

– Vi har inte haft några diskussioner över huvudtaget. Både jag och klubben har vetat om att det inte kommer bli någon fortsättning.

22-åringen kommer att hålla igång på egen hand och inte aktivt söka efter en ny klubb till att börja med.

– Det är kul att spela fotboll och något jag gjort så länge att det känns konstigt att bara sluta. Men jag får titta på vad som är viktigt här i livet också. Om det är värt allting att fortsätta spela. Det kanske kommer tillbaka ett sug efter semestern, eller så kanske det inte gör det. Det är svårt att säga nu.

Hur känns det att lämna ÖSK nu?

– Det var inte så här jag ville att det skulle bli. Det är alltid lätt att vara efterklok och säga ”jag skulle ha gått dit och dit” men det blev som det blev. Jag kan inte göra mer än vad jag har gjort. Det kanske var menat att det skulle bli så här, säger Atashkadeh och fortsätter:

– Det har varit bra i bland  och dåligt i bland. Det går upp och ner, precis som det gör över allt. Jag kan bara se det som en ny erfarenhet. Det är mycket jag har lärt mig under vägen.

Finns tanken att komma tillbaka till allsvenskan?

– Klart att det finns någonstans därinne. Men det är svårt att hitta det just nu. Får man vara frisk så kanske det går att hitta tillbaka. Men det gäller att ha glädjen och spela och ta steg framåt hela tiden. Inte bara ta ett framåt och så tre kliv bakåt. Då tappar man verkligen glädjen och det ska jag vara ärlig och säga att jag har gjort.

Vad har du för planer vid sidan av fotbollen?

– Jag ser det här som en början på något nytt. Jag vill gärna läsa något inom medicin på universitetet. Men vi får se hur det blir. Fotbollsspelare i allsvenskan måste alltid jobba minst 30 år efter karriären. Frågan är om jag ska börja nu, lite tidigare, eller om jag ska vänta. Det vet jag inte i dag.