Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Atashkadeh: "Så här kan det inte fortsätta"

På snart tre år har han spelat 34 seriematcher för ÖSK. 16 av dem som inhoppare. William Atashkadeh, 21, är en sällsynt skadeförföljd supertalang. 

- Så här kan det inte fortsäta. Efter säsongen ska vi gå igenom det ordentligt, jag ska träffa en specialist i Stockholm för att försöka få svar på om det finns någon bakomliggande orsak till mina ständiga problem, säger "Wille".

Han står i korridoren under Behrn arenas norra läktare. Har just gjort sitt sjätte inhopp i superettan den här säsongen, tio minuter i slutet av mötet med Brage.

- Det kändes okej. Man går på adrenalin när det är så kort tid. Men jag har inte ont någonstans, det har känts lite bättre de senaste veckorna, säger han.

Atashkadeh har av många, inte minst ÖSK-tränaren Peo Lung, beskrivits som den största talang ÖSK haft på massor av år. En av de allra mest begåvade anfallarna som kommit fram i Sverige på senare år.

Bara ett problem, och det är stort - Atashkadeh har varit förfärande skadebenägen.

- Främst har det rört sig om en massa muskelbristningar tidigare. I år har det varit andra saker, en fot som ställt till problem och nu på slutet har jag haft spänningar i ena höften som hindrat mig från att kunna träna regelbundet. Det har varit träning ibland och rehab ibland, säger han.

Det är givetvis en oerhört frustrerande situation för en ung spelare, som inget hellre vill än att kunna spela fotboll och utvecklas.

- Självklart är det jobbigt. Nu har jag börjat plugga med sikte på universitetsutbildning om några år. Jag läser upp en del betyg för att kunna gå vidare sedan. Det är trots allt ganska många år efter fotbollen, och det är också skönt att ha annat än fotboll att tänka på som situationen är.

Han är inte uppgiven, men konstaterar ändå att det finns någon form av gräns.

- Det säger sig självt att det inte kan fortsätta på det här sättet. Nu ska vi ta tag i det ordentligt efter säsongen och göra allt som är möjligt för att ta reda på om det finns några bakomliggande orsaker till att jag har så mycket problem.

Din tränare Peo Ljung säger att det i stort sett är upp till dig från match till match, om du kan spela så spelar du?

- Jag har väldigt bra uppbackning, vi för en ständig dialog. Han och den övriga ledningen stöttar mig så bra det går, säger Atashkadeh.

Under det korta inhoppet mot Brage hann han sätta upp Nordin Gerzic och Kalle Holmberg till ÖSK:s bästa läge att avgöra matchen i slutminuterna. Och då hade William inte spelat en seriematch sedan den borta mot Gais i juni.

- Man går på adrenalin när man kommer in och det är så lite tid kvar. Synd att vi inte fick in ett avgörande mål bara. Kändes som att vi sjönk in i Brages tempo i stället för att driva på som vi måste göra när de bara backar.

På måndag väntar Östersund på bortaplan. ÖSK är fortfarande tvåa, på allsvensk plats, trots det tunga poängtappet mot superjumbon Brage. Om WIlliam Atashkadeh finns med i den matchen återstår att se.

- Jag hoppas det förstås. Har inte ont någonstans efter det här inhoppet i alla fall.