Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åter dags för rally

På lördag hoppas Laxå motorklubb på sol med lite blåst. Då ska 61 kilometer landsväg förvandlas till rallysträckor.

Annons

Till helgen är det dags för Esab-rallyt i Laxå igen. I år är drygt 190 stycken bilar anmälda, varav ett tiotal även tävlar i SM. Start och målgång sker vid Laxåhallen. Den första bilen start klockan 11 på lördag och går i mål cirka fyra timmar senare.

Rallyt består av fem sträckor runt Hasselfors, Laxå, Svartå och Finnerödja. På dessa sträckor är den ordinarie trafiken avstängd under dagen.

Fram till och med klockan sju på lördagsmorgonen är tävlingssträckorna hemliga. Kartor och program säljs vid Laxåhallen och vid OK/Q8 i Laxå.

– Jag vill uppmana alla som står ute och tittar att tänka sig för och inte står där bilarna kan åka av. För det händer ju ibland att de åker av, säger tävlingsledare Lars Elofsson.

Den som vill titta på rallybilarna under lite lugnare former kan besöka Laxå motorstadium dit bilarna åker för service två gånger under dagen.

Tävlingen arrangeras av Laxå motorklubb.