Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återinför inte karensdagen

När coronaviruset avklingat och vi ska återgå till vardag hoppas jag att vi kan se några förändringar. Det jag vill se är ett nytänk i sjukförsäkringen så att anställda som ärr sjuka i framtiden stannar hemma från jobbet. Det gäller även att sjuka barn ska vara hemma och inte i skola eller förskola.

Vi ser nu vad som händer med vanliga influensan och vinterkräksjukan när man stannar hemma istället för att gå till jobbet och vara halvsjuk. Det finns ingen värre sak att höra än att någon varit magsjuk under natten och ändå är man på jobbet.

Karensdagen måste tas bort och man ska ha 80 procent från dag ett i sjukersättning. Det ska inte vara ok att gå till jobb eller skola sjuk. Man går aldrig sjuk till andra människor och smittar dem.

Nästa sak är att alla anställda bör vara anslutna till en arbetslöshetskassa. det enda som ska vara frivilligt är vilken a-kassa man ska anmäla sig till. Förutom fackens skall de finnas en a-kassa som är statlig. Detta ska gälla alla, vd, chefer, politiker i alla nivåer som får arvode. Ingen kommer undan denna a-kasseförsäkring. Naturligtvis kan de som inte har något fackförbund skaffa det, till exempel ett politiker fack.

”Mimmi tänkaren”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel