Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtgärder för ett renare Hallsberg

Svar

Tack Berne för din insändare (NA 12 februari). En ren och fin kommun bygger på att vi alla hjälps åt, inte minst när det gäller våra återvinningsstationer. När containrarna börjar bli fulla eller det är skräpigt kring dessa är det viktigt att vi alla påtalar detta för FTI (Förpackning & Tidnings Insamling) genom att kontakta dem och uppge anläggningens nummer.

När det gäller avverkningen så lämnas i möjligaste mån ris kvar i skogen, men ett överskott uppstår nästan alltid och måste tas ut från avverkningsområdet. Av miljö- och ekonomiska skäl har inte riset transporteras långa sträckor utan placeras nära avverkningsområdet där trafikmiljö och boendemiljö beaktas.

Jag har diskuterat och lyft fram lämpligheten av uppläggningsplatser i anslutning till villabebyggelse, inte minst ur risk för brand. Framöver kommer ansvarig förvaltning att se över alternativ för lagring av ris. Borttagandet av den påtalade ”rishögen” kommer att påskyndas. Jag har själv varit på plats och sett högen.

När det gäller kommunens motionsspår så kommer dessa att ses över under våren. Planen var att Stocksäterspåret skulle åtgärdats i höstas, men tyvärr har denna åtgärd flyttats fram till våren.

I dessa tider är det viktigt att kunna röra sig ute och då ska vi som kommen på bästa sätt bidra till detta.

Magnus Andersson

Kommunstyrelsens ordförande

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel