Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtgärder krävs i Kumla

Annons

Omsättningen på lärare i Kumla kommun är stor. Under de tre senaste månaderna har 60 tjänster, inklusive förskollärare och deltidsanställningar, annonserats ut. Det tyder på att något inte står rätt till.

Vad det kan vara finns det olika meningar om. Somliga menar att lönerna är för låga. Enligt Lärarförbundets statistik är lönen för en grundskollärare i Kumla 500–600 kronor lägre än medellönen för kollegerna i länet. Andra anser att arbetsförhållandena är för tuffa genom att lärartätheten är avsevärt lägre än genomsnittet både i landet och i länet.

Varje vakans som uppstått har sina speciella skäl. Oftast är det nog så att flera faktorer samverkar till att den enskilde läraren söker sin utkomst någon annanstans. Det är dessa som måste klarläggas för att få en bättre ordning på sikt.

Utifrån ett nationellt perspektiv hotar lärarbrist. Mot den bakgrunden är det viktigt att varje kommun som har ambitionen att erbjuda sina barn och ungdomar en god utbildning också ser till att ha en så bra arbetsmiljö för lärarna som möjligt. I det sammanhanget är lönefrågan främst en fråga för arbetsmarknadens parter.

På goda grunder kan frågan ställas hur de ansvariga politikerna i Kumla hänger med i utvecklingen. Ordföranden i barn- och utbildningsnämnden, Stefan Svensson (S), säger till NA att han ”tittade på lönefrågan för några år sedan” och då noterade att kommunen hade yngre lärare än andra kommuner. Han säger också att det är viktigt att ha ett tydligt ledarskap i skolorna för att personalen ska trivas.

Jo, så är det helt säkert. Men det goda ledarskapet ska först och främst visas av de ansvariga politikerna. Det är de som ger förutsättningarna för dem som leder det dagliga arbetet i skolorna. Här brister det uppenbarligen, men just denna insikt tycks inte ha slagit rot i barn- och utbildningsnämnden.

Kumla kommun har, om viljan verkligen finns, alla möjligheter att bättre hävda sig i den hårdnande konkurrensen om lärarna. Men då räcker det inte med att bara diskutera problemen. Tydliga och handfasta åtgärder för att förbättra arbetsmiljön i skolorna bör vidtas redan under kommande läsår för att inte samma situation ska uppstå igen nästa år.

Annons