Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Atlet vann klubbmatch

Fiskeklubben Atlet vann pimpelfisket med 50 grams övertag i klubbmatchen mot FK Hällekroken. I trettio år har de två klubbarna möts på isen. Nu avslutas traditionen.

Lördagen bjöd på strålande solsken när fiskemötet utkämpades på isen på sjön Sörälgen. Men många av de 25 deltagarna klagade på dåligt fiske.

– Jag har väl dragit 4–5 stycken. Det är inte mycket i utdelning, säger Anna Eriksson.

Bo Dahlström talar om sitt livs sämsta fångst i dag.

– Så här dåligt har jag väl aldrig fiskat. En enda pytteliten abborre, säger han.

Mellan klockan 10–14 pågår fisket. Vid halvtvå-tiden pratar Bo om att ge upp. Han lägger undan redskapen en stund, men inbiten fiskare som han är så är strax kroken i vattnet igen.

Abborre är fisken som gäller i tävlingen. Flera av pimplarna berättar att de har dragit upp regnbåge också. En god matfisk, men ej giltig i tävlingen.

Traditionen med klubbmatcherna mellan Atlet och Hällekroken har alltså pågått i trettio år.

– Den sista pimpelmatchen blev den jämnaste som utkämpats under dessa år, konstaterar Bo Lewau vid invägningen efteråt.

Till sommaren avlutas även klubbmötena i mete. Atlet hör hemma i Kolbäck.

RESULTAT: FK Hällekroken–Atlet 4840–4890. I Hällekroken: Sören Stange 1295 gram, Berit Eriksson 1220, Pelle Oikemus 950, Ulla Lewau 695, Raimo Kymäläinen 680, totalt: 4840. I Atlet: Pierre Welander 1385, Janne Wiklund 1135, Peter Sandström 870, Göran Lindholm 810, Börje Tuominen 690, totalt 4890.