Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att ta hand om familjen ger ingen hög pension

Replik 2

...  till ”Pensionär född 1941”, NA 18 december.

Jag blev riktigt förbannad när jag läste din insändare hur synd det vad för dig som bara fick ut 15 635 kronor utan bostadstillägg eller kapitalinkomster år 2019. Typiskt en man som skrivit!

Jag är nybliven kvinnlig pensionär, min behållning är 9 516 kronor med tjänstepension utan bostadstillägg och kapitalinkomster.

Vi är många kvinnor i min årgång som arbetade deltid i vården på 70 talet. Våra män arbetade heltid medan vi kvinnor arbetade deltid och skötte barnen och hemmen (så vad det för de flesta kvinnorna). Hur mycket pengar har vi inte sparade in på dagisplatser och fritis som kommunen sluppit bygga.

Vad har vi kvinnor fått tillbaka av detta vi sparat in på genom dagisplatser och fritis från staten och kommunerna. IInget, vad jag vet! Mera en mycket låg pension nu när man blivit pensionär.

I dag ser man vad man gjorde för fel på 70 talet, som inte gjort som ens dotter att man delar på ansvaret med barnen och hemmet. Så att båda kan orka arbeta heltid och får ut något liknande i pension, när det är tid för dem att gå i pension.

Vad är du sur på med en pension på 15 635 kronor utan bostadstillägg och kapitalinkomster undrar jag? Du ska vara glad du fått arbete heltid. Tänk på oss fattiga kvinnor nästa gång du får din pension, som offrat oss för er män så ni kunnat orka arbetat heltid.

”Fattig nybliven kvinnlig pensionär”

Askersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel