Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attacken: "Hoppas ÖSK förlorar alla matcher"

I morgon ställs Kalmars Jonathan Ring mot förra klubben ÖSK. Om han vill vinna? Jovars.
– Jag gillar inte alls Örebro och hoppas att de förlorar alla matcher de spelar, säger 22-åringen till Barometern.

Det är i lördagens Barometern som Kalmarmittfältaren Jonathan Ring, 22, tar det berömda bladet från munnen – och levererar en sågning som får de vardagliga "bollen är rund och allting kan hända"-klyschorna att gömma sig bakom hörnflaggan. Detta inför söndagens allsvenska möte mellan Kalmar och ÖSK på Guldfågeln arena.

– Det här är säsongens viktigaste match för mig. Jag gillar inte alls Örebro och hoppas att de förlorar alla matcher de spelar, säger 22-åringen.

"Vadan detta?" undrar kanske vän av ordning. Anledningen är att Ring tycker att han inte "blev behandlad särskilt bra" under sin tid i ÖSK.

Jonathan Ring har Adolfsberg som moderklubb och tillhörde ÖSK Ungdom till och med säsongen 2009. Men där spelare som Marcus Astvald, Kalle Holmberg, Boris Lumbana förr eller senare fick chansen i A-laget försvann Ring från länet.

Något han berättade om för NA förra året:

– Så fort en annan klubb fick upp ögonen för mig blev jag en stortalang och då ville man ha kvar mig. Inte innan. Jag fick knappt starta i talanglaget och när en division 1-klubb hörde av sig passade det bra för mig att dra iväg. Jag fick inte riktigt chansen, sa Ring då.

Han valde IFK Värnamo och division 1. Var med om att spela upp laget i superettan – där Ring gjorde succé. Efter fem mål och åtta assist på 27 starter 2011 fick han provspela med AIK. Ring blev kvar i Värnamo, men efter sex mål och tre assist på 24 starter 2012 tog han inför fjolåret klivet till allsvenskan och Kalmar FF.

Även där fick yttermittfältaren förtroendet. Gjorde 15 matcher från start och fem inhopp, och levererade ett mål och tre framspelningar.

I år, under nye tränaren Hasse Eklund, har Rings status förstärkts ytterligare i Kalmar: Han har startat samtliga sex matcher och spelat fram till tre mål när Kalmar har vunnit tre och spelat oavgjort tre och ligger tre på tolv poäng. En poäng bakom är ÖSK ett av tre lag på elva poäng. I morgon möts Kalmar och ÖSK på Guldfågeln arena. Och gissa om en viss Ring (vars lillebror Sebastian är utlånad från ÖSK till Forward) är sugen på att avgöra mötet.

– Jag känner en del av spelarna i laget (förutom Kalle Holmberg spelade Ring även med Daniel Björnquist i ÖSK Ungdom, reds anm) och har inget emot dem personligen. Men jag gillar inte ÖSK, säger Ring till Barometern.

Läs mycket mer inför Kalmar–ÖSK i söndagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan!