Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även de som kommer till ICA utan bil är kunder

Varför bryr sig ICA Maxi Eurostop inte om andra kunder än de som kommer i bil? Cyklisters, gångares, rullares framkomlighet verkar inte räknas alls. Att enbart bilister räknas blir extra tydligt när nu bilparkeringen byggs om.

Vi är många i som cyklar, går, rullar, tar bussen till Eurostop. Situationen för oss ickebilister är ju inte bra där i vanliga fall, ty det fattas ordentliga gång- och cykelvägar ända FRAM till ICA. Som icke bilburen tvingas man då ofta ut bland biltrafiken, till mången bilists förtret. Som oskyddad trafikant försöker man ändock hålla sig till området längs med ICA-byggnaden, men där är det fullt med stolpar, skyltar, ojämnheter, ”ska bara-bilister”, blod- och vaccinbussar, blom- och granförsäljning.

Nu i ombyggnadstider är det extra tydligt hur olika trafikslag behandlas olika. Asfaltsytor är uppfrästa, mot bilparkeringen ligger det en träramp över kanten men för de som cyklar eller ska gå mot bussen är det ingen ramp utan istället är det höga vassa asfaltskanter. Lätt att välta med vagn, lätt att ramla omkull.

Bilparkeringar och bilvägar som är avstängda har hänvisning och det är skyltat. För cyklister, gångare och rullare så är det bara bomstopp. Även informationen inne på ICA och i media behandlar bara bilparkeringen, trots att det framförallt är ickebilister som drabbas av att det är uppgrävt, avstängt och trasigt.

ICA Maxi Eurostop må vara den livsmedelsbutik som går bäst i Örebro, men nu är måttet rågat för mig. Deras tydliga antipati mot andra kunder än bilister gör att jag nu kommer undvika dem. Jag är så trött på att de inte bryr sig om andra kunder än bilister, jag är så trött på denna diskriminering av ickebilister, jag är så trött på att riskera livet för att ingen ansvarig anser att cyklister, gångare och rullare ska ha vettiga och säkra vägar. Jag kan inte förstå varför ICA Maxi Eurostop inte värnar om alla sina kunder.

”besviken”

Örebro

Det ombyggnadsarbete som för närvarande pågår utanför butiken är en del av ett underhållsprojekt från ICA Fastigheter för att göra hela området bättre

Svar direkt:

Att lyssna på er kunder är det viktigaste vi som jobbar på ICA Maxi Eurostop kan göra för att utveckla butiken och göra det lite enklare för alla er som handlar hos oss. Därför vill jag verkligen tacka dig för att du skrivit den här insändaren och jag ska försöka besvara dina frågor. Fastighet och parkering är områden som vår fastighetsägare ICA Fastigheter har ansvar för och äger – och områden som vi tillsammans har en löpande dialog kring hur vi kan utveckla. En trygg och tillgänglig plats för alla besökare är en högt prioriterad fråga för oss. Därför ser ICA Fastigheter sedan en tid tillbaka över hur de kan utveckla utemiljön och öka tillgängligheten för gående och cyklister.

Alla våra kunder är lika betydelsefulla och vi försöker göra det så enkelt som möjligt för alla, oavsett om man kommer med barnvagn, cykel, kollektivt eller med bil. Sedan tidigare har jag personligen bland annat varit drivande i placeringen av busshållplatserna när gångtunneln byggdes. Detta har resulterat i en placering som underlättar för bussresenärerna. Frågor som dessa tar tyvärr ofta tid, men jag vill att du ska veta att vi är på frågan och att den är prioriterad.

Det ombyggnadsarbete som för närvarande pågår utanför butiken är en del av ett underhållsprojekt från ICA Fastigheter för att göra hela området bättre och i samband med detta passar de på att asfaltera om och göra nya linjemålningar.

Hoppas du med detta svar förstår att jag bryr mig även om du idag inte är nöjd med allt du ser och att du, och alla andra av våra kunder på ICA Maxi Eurostop känner er fortsatt välkomna. Det är med era inspel som vi kan fortsätta att utveckla butiken och du – och alla andra kunder - är alltid välkommen att kontakta mig om du vill samtala om hur det kan bli ännu enklare för er att besöka oss.

Martin Matteusson

Handlare Maxi ICA Stormarknad

Eurostop Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel