Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avkopplande och musikalisk sommarstund i hamnen

Det var många som lockades till hamnen i Askersund i går. Det var inte bara för den goda glassen, det soliga vädret och den vackra utsikten. Nej, nu ville man sjunga!

Annons

I går startade säsongens allsång i Askersund. Bo Malmström kommer tillsammans med olika gästartister underhålla i tre onsdagar till.

– Det har blivit en institution att det händer något på onsdagskvällarna, berättar Bo. Han var med även förra året och säger att det är lätt att glömma bort tiden på scenen när det är så roligt.

– Om vi har hälften så roligt i år som vi hade förra året är jag nöjd, säger han och skrattar.

Men lika viktigt som Bo och artisterna är förstås publiken. Vad vore allsång utan publik?

Kom från alla håll

Bänkarna fylldes på bra under kvällen, av både vana allsångsgäster och nykomlingar. De kom från alla håll, från Olshammar och Åmmeberg ända bort från Örebro.

Karl Pettersson hade inte rest lika långt. Askersundsbo som han är, brukar han gå ner till hamnen och besökte förra året alla allsångskvällar. Planen är att göra likadant i år.

– Jag lyssnar mest, men det är trevligt. Även om det inte är lika mycket folk som i Göteborg eller Stockholm träffar man alltid några bekanta, berättar han och sätter sig tillrätta i campingstolen.

Åmmebergsvisan

Det hanns med mycket under kvällen. Uno Sandqvist framförde bland annat sina tonsättningar av ”Den blyges” dikter och Magnus Sjögren, som ofta känns igen som nöjesprofil i Örebro, blev särskilt populär bland åmmebergarna när han framförde ”Åmmebergsvisan”.

För publiken gick sjungandet lite trögt ibland, men det kände Bo till några knep för. Genom att alla fick skrika ”hurra” tillsammans blev struparna uppvärmda och kunde sjunga med till både gamla och nya låtar.

Stämningen verkar vara det som anses göra kvällarna i hamnen så speciella. Med strålande sol, vänner och musik finns det inte mycket mer att begära.

Annons