Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjande om bisysslor väcker frågor om etik, moral – och pengar!

De två första begreppen verkar det vara avsaknad av. Men suget efter det sista verkar enormt! Vill börja med att säga. Med stort beröm godkänt till journalisten för den (avslöjande) intressanta reportageserien om bisysslor! Hyrläkarfenomenet, blev ju för några år sedan som ett skällsord. Läkare är ju välutbildade, kunniga personer i tjänst att rädda liv. Konstigt att man inte vill ställa upp och svara på frågor om varför man har jobb som hyrläkare inom andra regioner också. Inte heller Örebro läns läkarförening lyckades med att få någon läkare att berätta om sin bisyssla! Det här, det väcker bara frågor! Är det samvetet som får sig en knäck, måntro?

Botoxsköterskan, till lika enhetschef inom akutpsykiatrin. Som väljer att satsa på utseendefixerade människor, istället för att hjälpa svårt sjuka människor med stort behov av vård! Hur är det med den etiska och moraliska kompassen? Riktigt dåligt kan jag tycka, eller är jag bara gammelmodig i mitt resonemang. Chefen ovanför henne, som tyckte att detta handlande var ok? Vi får hoppas nu att man får in kompetenta människor i dessa två viktiga positioner. De två förstnämnda har ju sagt upp sig! Tycker också synd om arbetskamraterna som naturligtvis märkt av att man ”hållit varandra om ryggen”. Att man inte gjort något åt detta! Ännu värre för de svårt sjuka som sökt vård. Vi får hoppas att ingen hjälpsökande skickades hem, på grund av att botoxsköterskan ej var på plats!

Detta sätter ju verkligen fokus på vad man får göra, eller inte göra! De flesta människor vet ju dock redan hur man sköter sitt arbete, tack och lov. Rätt rekrytering är nyckeln i alla positioner. Nää, satsa på internt kunniga och duktiga medarbetare, som visat vad de går för. Spä på med mer utbildning och ge dem chansen!

"Personalutvecklare"

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel