Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjar: Han ersätter Oscar

Oscar Jansson borta minst två månader.
Nu kan NA avslöja vem ÖSK plockar in som ersättare.

Det blir Ludwig Bergström som återvänder till ÖSK på ett korttidskontrakt. Målvakten, som fyller 31 år i sommar, har främst representerat Västerås och Enköping i superettan. Han spenderade förra säsongen som andramålvakt i ÖSK bakom just Oscar Jansson men spelade inga tävlingsmatcher och erbjöds inget nytt kontrakt efter säsongen.

Redan på fredagen tränade Ludwig Bergström med laget i Örebro.

- Det är jättetråkigt för Oscar som gjort en bra säsong så här långt. Men för mig var det här en lösning som passar bra. Jag hoppas kunna bidra med det jag kan under de två månader jag i första hand ska rycka in, säger han till NA.

Nyligen var Bergström också och provspelade för IFK Göteborg. De sökte en ersättare för förre ÖSK-målvakten John Alvbåge som sedan tidigare drabbats av nästan exakt samma underarmsskada som Oscar Jansson.

- Jag trodde länge allt var klart med Göteborg men det blev något strul på slutet som gjorde att de satsade på en ung kille. När det nu blir en lösning med Örebro känns det som att komma hem igen för mig. ÖSK är en jättebra förening och har en speciell plats i mitt hjärta efter fjolåret, säger Ludwig Bergström.

Läs en längre intervju med Ludwig Bergström i lördagens NA, papperstidningen eller köp den som e-tidning nedan.