Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjar: ÖSK i förhandlingar om Yasin

Ahmed Yasin jagas av klubbar i arabvärlden efter succén i asiatiska mästerskapen. 

Annons

ÖSK-yttern Ahmed Yasin gjorde nyligen stor succé i de asiatiska mästerskapen där han med sina två mål i turneringen hade stor del i att hans Irak sensationellt tog sig hela vägen till semifinal. Sådant går inte obemärkt förbi. Enligt uppgifter till NA jagas han nu av flera klubbar från Förenade Arabemiraten.

– Jag kan inte säga att det inte är sant. Efter den turneringen jag gjorde så har jag blivit kontaktad av några klubbar. De tog kontakt med mig efter sista matchen. Vilken spelare som helst får ögonen på sig efter en bra turnering och efter mina mål där var det bara naturligt, säger Ahmed Yasin.

Enligt vad NA erfar har en av klubbarna inlett förhandlingar med ÖSK. En av lösningarna som diskuteras är ett kortsiktigt lån där Yasin kommer tillbaka till sommaren, när The UAE Arabian Gulf League slutar, och spelar klart säsongen i ÖSK.

– Sedan jag kom hem har jag haft bra kontakt med ÖSK och så länge jag spelar för klubben kommer jag ge hundra procent för att hjälpa laget till framgång, säger Yasin.

Det arabiska transferfönstret stänger i morgon, torsdag den 12 februari.

– Om det händer något kommer det att ske de närmaste dagarna, säger Yasin vars kontrakt med ÖSK går ut efter 2015.

Överlägsen skytteligaledare i Gulfligan är förre Juventus- och Roma stjärnan Mirko Vucinic som gjort 19 mål för Al Jazira. Andra profiler i ligan är exempelvis Ghanas Asamoah Gyan som spelar för Al Ain och brassen Grafite som tillhör Al Ahli Dubai.

ÖSK:s Magnus Sköldmark bekräftar att förhandlingar pågår med en klubb från Gulfligan.

– Vi har haft en kontakt och har också en fortsatt dialog just nu. 

Och ett alternativ kan vara att "hyra" ut honom till sommaren?

– Det finns olika typer av upplägg som kan vara intressant. Det gäller att hitta en nivå som alla parter är nöjda med så att vi kan gå vidare, säger han.

Läs mer om Ahmed Yasin och ÖSK:s sillyseason i torsdagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning!