Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjar: ÖSK-spelaren provspelar för Västerås SK: "Det dök upp spontant"

ÖSK-spelaren Carl Ekstrand Hamrén provtränar med division 1-laget Västerås SK.
– Jag behöver spela senior- och tävlingsmatcher och det är därför vi tittar på utlåning, säger 20-åringen efter första träningspasset med VSK.

Kring jul förlängde Carl Ekstrand Hamrén sitt kontrakt med ÖSK i två år. Mittbacken gjorde allsvensk debut i höstas i mardrömsmatchen mot Östersund (1–5).

I säsongspremiären mot Sirius i söndags fick Hamrén Ekstrand hoppa in i den 62:a minuten vid ställningen 1–2. ÖSK föll till slut med 2–4.

ÖSK-tränaren Alexander Axén har tidigare sagt att man tittar på en utlåning för mittbacken och tidigare var det aktuellt för Carl och ÖSK-kompisen Jonathan Lundberg att testa med norska Raufoss, men de planerna är just nu lagda på is.

Istället provspelar alltså mittbacken för Johan Mjällbys VSK.

– Det dök upp spontant. I måndags kväll fick jag reda på att jag skulle åka och testa och jag tänkte "varför inte", säger han.

Carl gjorde första passet i tisdags och ska även delta på onsdagens träning.

– Sen är inget mer bestämt, säger han.

Johan Mjällby var inte med på tisdagens träning som i stället leddes av Thomas Garbrielsson.

Vad fick du för bild av VSK?

– Svårt att säga efter en träning, men det var bra fart och klubben har som ambition att gå upp. Det är ett bra fotbollslag, svarar ÖSK-försvararen.

Det två dagar långa provspelet för VSK hindrar inte Carl från att följa med ÖSK till Portuhgal och Atlantic cup med avresa på lördag.

Men han är inställd på en utlåning i någon form.

– Jag behöver spela i grund och botten. U21-spel är som det är. Jag behöver spela senior- och tävlingsmatcher och det är därför vi tittar på utlåning. Det har jag pratat med "Alec" (Axén) och Axel (Kjäll) om, säger Ekstrand Hamrén.