Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjar: ÖSK värvar – från Black Knights 

ÖSK Bandy förstärker truppen – med en spelare som först ska vinna SM-guld med Black Knights.

Annons

Den gångna säsongen spelade Alexander Sundström allsvensk bandy för Borlänge och amerikansk fotboll i superserien för Örebro Black Knights. Nu blir han örebroare även som bandyspelare då han är klar för ÖSK Bandy.

– Alexander har skrivit på för ett år hos oss i ÖSK. Black Knights säsong är kort och när den är slut kliver han över till bandyn, säger ÖSK:s vice ordförande Peter Larsson.

– Det ska bli spännande. Jag vet att mitt namn har diskuterats tidigare och nu tog vi en kontakt där allt kändes bra, säger Sundström.

I grunden är han bandyspelare och det är först på senare år som han har tagit upp elitkarriären i amerikansk fotboll. Och att kombinera två sporter är alltså inga problem.

– Eftersom säsongerna inte pågår samtidigt så krockar det inte. Jag kör för fullt med fotbollen nu, förhoppningsvis hela vägen fram till finalen. Efter det är det bandy för hela slanten, säger han.

Dessutom har det sina fördelar då erfarenheter från den ena sporten kan göra honom starkare även i den andra.

– Fysiken från fotbollen har jag exempelvis med mig i bandyn också. Om det smäller i bandy så är det ingenting mot vad det kan göra i amerikans fotboll. Och eftersom jag spelat bandy hela livet hade jag med mig en bra kondition när jag började med fotbollen.

Är du samma typ av spelare på bandyrinken som på fotbollsplanen?

– Det finns nog vissa likheter. Jag spelar på kanten i båda sporterna och brukar kunna göra en hel del poäng, säger Alexander Sundström som tidigare också spelat för Arlanda Jets i superserien.

ÖSK Bandy säkrade allsvenskt kontrakt först via kvalseger mot Derby tidigare i våras. Klubben rustar för att komma på andra halvan av tabellen kommande säsong och har också gjort klart med hemvändande målvakten Jacob Classon och Sebastian Brandt från Nora samt Victor Janérs från Falu BS och Johannes Camilton.

På minussidan finns Viktor Erlandsson som skrivit på för Boltic samt supertalangen Robin Öhrlund som är klar för elitseriespel i Vänersborg. Dessutom valde skyttekungen och klubbikonen Lasse Buskqvist som lagt skridskor och klubba på hyllan. Även om han öppnade dörren på glänt.

– Spelmässigt håller jag om jag får vara skadefri, men nu hoppas jag att vi får ihop en tillräckligt bra trupp så att jag slipper vara med. Men jag har ÖSK-hjärta och kommer ställa upp om det behövs. Men jag tror inte att det kommer behövas, sa han till NA efter sista kvalmatchen mot Derby.

Alexander Sundström.
Annons