Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjar: Rallycrossen stryks från SM-veckan

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Det blir ingen rallycross under SM-veckan. 

Den som hade sett fram emot rallycrossen på Örebrotravet under SM-veckan kommer att bli besviken nu. Tävlingarna, som skulle ha avgjorts på söndagen, kommer nämligen att ställas in. 

– Jag har fått beskedet att det blir så. Beslutet är taget och det tycker vi är jättetråkigt, säger Sören Emmervall som är kommunikationsansvarig på svenska bilsportförbundet.

Anledningen är att tjälen i marken på innerplan vid Örebrotravet inte räcker till.  

– Det är svårt att få till det så hårt som krävs för at kunna bygga på det. Temperaturen i Örebro har inte varit iskall så man har hela tiden haft en oro att det skulle bli så här. Men vi har trott på idén hela tiden och arrangörerna har slitit som djur för att få till det, säger Emmervall. 

Örebroaren Richard Göransson var tvåa på en VM-deltävling i somras och var ett av de stora hemmahoppen när det gäller medalj på SM-veckan i rallycross. Däremot kommer rallyt, där Göransson också ställer upp, att köras som planerat.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning.