Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslutade EM – med sjunde svenska rekordet

Bättre än någonsin? Jodå. När parasport-EM i simning avslutades på fredagen kunde paralympicsklara Lindesbergssimmaren Mikael Fredriksson, 25, summera med en medalj och sju svenska rekord.

Avslutningen, 200 meter fritt, är ingen av de tre distanser Fredriksson kommer att simma i Rio de Janeiro i september, men Fredriksson tog sig ändå till final, och väl där sänkte han sitt eget svenska rekord i S3-klassen med 69 hundradelar, till 4.23,10, vilket räckte till en sjundeplats.

Men inte nog med det. Fredrikssons hundrameterspassering, 2.03,65, var dessutom 1,5 sekunder under hans eget svenska rekord på 100 meter fritt – vilket gör att Fredriksson ka nsummera EM med sju svenska rekord. 

Ukrainske stjärnan Dmytro Vynohradets tog fjärde guldet på fyra starter, och slog nytt Europarekord med 3.21,30.

För Fredriksson väntar härnst SM i Sundsvall om två veckor.

I paralympics kommer Fredriksson att simma 50 meter rygg, 50 meter fritt och 150 meter medley. Det sistnämnda distansen där han i torsdags tog EM-brons.