Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avstängd från alla arenor

Åklagare Anders Persson har beslutat om tillträdesförbud för en 26-årig örebroare gällande all hockey och fotboll i hela landet - under ett år.

Förbudet grundar sig på de misshandelsfall som örebroaren är misstänkt för efter läktarbråket på Behrn arena i april.

Örebroaren har enligt åklagare Anders Persson misshandlat tre personer på den västra läktaren och ett av fallen räknas som grovt.

Dessutom ska en man född 1987 ha hjälpt till i misshandeln och slagit en fjärde person. Anledningen till bråket ska enligt åklagaren vara de rasistiska ramsor som skrikits från läktaren där ÖSK-supportrarna står.

– De fyra som blev misshandlade hade synpunkter på en viss grupp i klacken och det de skrek med rasistiska undertoner. När de sa ifrån fick de helt enkelt stryk av de misstänkta, förklarar Persson.

Minst ett av offren fick tas till USÖ för sina skador.

Erkänner misshandelEnligt Persson erkänner 26-åringen stora delar av det han misstänks för.

– Han erkänner misshandeln men har en annan förklaring till varför bråket uppstod.

Förutom vittnesförhör från andra personer på läktaren har övervakningsmaterial från arenan använts och Persson anser sig ha bra bilder att tillgå.

Bråket och brottmisstanken leder nu till att den 26-årige örebroaren får ett så kallat tillträdesförbud av åklagaren. Därmed är han avstängd från all hockey och fotboll i hela landet under ett års tid. Bråket uppstod på en fotbollsarena men ändå stängs han av från hockeymatcher.

Hur kommer det sig?– Den här personen går på både fotboll- och hockeymatcher och för mig är det ointressant vilken idrott det handlar om. Därför har jag tagit det beslutet.

26-åringen har ännu inte överklagat tillträdesförbudet.

Enligt Persson ska det också ha kommit in en anmälan om misshandel på Stortorget före den allsvenska matchen den 8 april.

Det var allmänt stökigt på stan och i röken och bråket ska en ÖSK-supporter har blivit misshandlad av en supporter till Syrianska. Den anmälan ligger hos polisen och mycket mer än så finns inte att säga i dagsläget.

Tillträdesförbud

Lagen om tillträdesförbud vid idrottsarrangemang började gälla 2005 och syftar till ”idrottsutövning när idrottsarrangemang anordnas på platsen av en idrottsorganisation”.

Det är åklagare som beslutar om förbudet och detta kan vara max ett år i taget.

Om en person bryter mot förbudet kan denne avlägsnas från platsen och dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.