Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avstängningar oroar inte Sixten

I kväll saknas Nordin Gerzic och till nästa match hotas tre startspelare i ÖSK av avstängning. Men trots att stora delar av bänken saknar match-rutin ser tränaren Sixten Boström truppen som bredare än på länge.

I Nordin Gerzics frånvaro finns naturliga ersättare i både Astrit Ajdarevic och Per Johansson, som båda har fått speltid i allsvenskan.

Men där bakom sitter några bänknötare som inte fått chansen särskilt ofta i år. Mittbacken Bertin Zé och nyförvärv som Henri Belle, Anthony Flood och Denis Abdulahi har inte den matcherfarenhet som rankas skyhögt i slutet av säsongen, när tränaren ogärna provar nytt.

Tre riskerar avstängning

I kvällens match riskerar tre spelare avstängning vid en varning och ännu fler riskerar så klart att närma sig. Men Sixten Boström är inte orolig för att hamna i ett läge där han tvingas sätta in relativt oprövade allsvenska spelare i startelvan.

– Det har varit besvärligt en tid nu med varningar och avstängningar. Men nu är Wirtanen och Nordback tillbaka i träning så för varje vecka som går blir egentligen situationen bättre för oss.

Tommy Wirtanen gjorde ett inhopp mot Djurgården och Fredrik Nordback beskriver Sixten som ”snudd på klar för spel”.

Per eller Astrit?

Vem som ska ersätta Gerzic på mittfältet avslöjar Sixten ogärna men att det står mellan Astrit Ajdarevic och Per Johansson är ingen hemlighet.

– De ligger närmast eftersom de har matchandet i sig. Jag får ta mig en funderare på vem som ska starta.

På hemmaplan mot Kalmar spår Sixten att ÖSK blir det bollförande laget, men han varnar också för Kalmars kontringar.

– De är ett av de bästa lagen på att ställa om snabbt, så det gäller att vi snabbt ställer om och inte tappar boll i fel situationer.

Betyder det att ytterbackarna får direktiv om att ligga mer defensivt i den här matchen?– Det är inget jag säger till om på förhand även om jag påminner om att situationen kan uppstå. Det beror mer på hur matchbilden kommer att se ut, svarar Sixten Boström.

NA-sporten kommer som vanligt att rapportera direkt från matchen. Det är avspark klockan 19.00. Matchrapporteringen börjar en timma före. Fotografen Håkan Ekebacke har dessutom kopplat på en direktpubliceringsutrustning på sin kamera. Han kommer att publicera stillbilder kontinuerligt från matchen.

Matchguide

Vad: ÖSK-Kalmar.

När: Klockan 19.00.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Rapporter på na.se.