Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avtal med Carl Jan sägs upp

Kommunen säger upp avtalet med Carl Jan Granqvist. Han är inte längre vd för AB Måltidsupplevelser Grythyttan och bolaget ska för övrigt läggas ner.

Redan 1998 tecknade Hällefors kommun avtal med Carl Jan Granqvist. Då rörde det arbetet inom projektet Måltidsmuseum och kommunen köpte Granqvists tjänster på konsultbasis. Granqvist var projektledare och ett arbetsrum ställdes till hans förfogande.

Under åren har Granqvist fortsatt att jobba för kommunen på konsultbasis med utveckling av verksamheter med anknytning till kommunens strategi inom områdena måltid, upplevelser och design. Det senaste avtalet är daterat 21 december 2006.

Bolaget bytte namn

Granqvist blev 1998 vd för IUC för måltiden AB som utvecklats ur ett Industriellt utvecklingscentrum med statligt stöd.

Det helägda kommunala bolaget bytte senare namn till AB Måltidsutveckling Grythyttan och har haft till uppgift att skapa samverkan mellan måltidsutbildningarna och näringslivet.

För ett par år sedan började diskussionen om att avveckla bolaget då det inte längre fungerar men kostar kommunen pengar.

Förra året beslutades om en ny decimerad bolagsstyrelse och Granqvist ersattes. Nyligen konstaterades att avtalet med Granqvist dock fortfarande gäller och kommunstyrelsen beslutade därför att säga upp det från och med årsskiftet.

– Eftersom det i avtalet finns uppgifter som inte är aktuella längre, säger kommunchef Lena Sahrblom.