Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtal om planering av skolskjutsar avslutas

Artikel 27 av 42
Skolskjutsarna i Lekeberg
Visa alla artiklar

Annons

Region Örebro län står i dag för planeringen av skolskjutsarna i fem av länets kommuner. I Lekeberg, som är en av dessa kommuner, blev det tydligt att skolskjutsreglerna tolkades olika vilket tyvärr drabbade en del elever.

Region Örebro län och Lekebergs kommun har arbetat intensivt och i tät dialog med varandra för att hantera den uppkomna situationen, och gemensamt försökt att hitta bästa möjliga lösning.

Nu har representanter för Region Örebro län och Lekebergs kommun kommit överens om att avsluta planeringssamarbetet kring skolskjutsarna. I överenskommelsen ingår en omplanering för samtliga skolskjutsberättigade elever i kommunen.

"Med de förändringar som gjorts i regelverket för skolskjutsar tror vi och den politiska ledningen i Lekeberg att vi uppnår bästa möjliga resultat genom att regionen lämnar tillbaka ansvaret för planeringen av skolskjutsarna till kommunen på ett strukturerat sätt" säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande i Region Örebro läns nämnd för samhällsbyggnad i ett pressmeddelande.

"Trygghet och säkerhet för eleverna har alltid varit, och är även i framtiden i fokus. Nu har vi tillsammans med regionen hittat lösningar som stämmer bättre överens med de politiska intentionerna samt de önskemål som kommit från föräldrar och barn" säger Håkan Söderman (M), ordförande i Lekebergs kommuns kultur- och bildningsnämnd, i samma pressmeddelande.

Annons