Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avvaktar med operapengar

Ljusnarsbergs kommun är positiv till ansökan om bidrag för årets produktion av Opera på Skäret i Kopparberg. Men kommunen avvaktar med sitt definitiva beslut till dess att övriga tänkta finansiärer sagt sitt.

– Vi har avsatt 200 000 kronor i årets budget, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S).

Arrangörerna hoppas att Kulturrådet ska bidra med 500 000 kronor, regionförbundet med 600 000 kronor och Sparbanksstiftelsen med 600 000 kronor.

Vid kommunstyrelsens möte förra veckan undrade Hans Hedborg (C) hur de här tänkta finansiärerna ställer sig. Då framkom att Sparbanksstiftelsen ställer upp under förutsättning att regionförbundet också gör det.

– Det återstår för Sparbanksstiftelsen att formellt ta ett beslut, säger Ulf Hilding (M).

Anna-Marina Martinsson, Kraftsamling för Ljusnarsberg, undrade hur kommunen ska ställa sig till ansökan om regionförbundet och Kulturrådet säger nej.

– Alla måste vara med, säger Ulf Hilding. Annars blir det inget kommunalt bidrag.

De politiska partierna i Ljusnarsberg verkar vara överens i frågan. Nu väntar politikerna på beslut från de övriga tänkta finansiärerna.