Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Axel är den tränare som är på tur"

Axel Kjäll får vänta på sin chans att ta över i ÖSK. Trots att han knappt vet hur det känns att förlora. – Jag brukar skämta och säga att Axel vet inte vad motgång är, säger Alexander Axén.

Det blev den erfarne spelarutvecklaren, och inte den unga pigga assistenten, som får huvudansvaret i ÖSK. Av två örebroare var det Alexander Axén som fick ersätta Peo Ljung som huvudtränare i ÖSK.

Nu hyllar Alexander Axén sin kollega Axel Kjäll, och det framtida uppskruvade samarbetet.

– En fantastisk ambitiös ung tränare som är duktig. Han är noggrann, har taktiska finesser och bra styrning. Han är väl den tränare som är på tur, om jag säger så. Nu kanske det här var något, eller ett par år, för tidigt. Annars hade det mycket väl kunnat vara han som stått här i stället, säger Axén och fortsätter:

– Han har egentligen precis börjat sin resa och har två jättebra år i Forward bakom sig. Första året i ÖSK gick vi sedan direkt upp i allsvenskan. Jag brukar säga skämtsamt att han inte vet vad motgång är. Hoppas inte han får känna på det på ett par år framöver heller, säger han och skrattar.

Hur tar Kjäll en motgång?– Jag har sett hur knäckt Axel blir efter att vi har förlorat en match. Jag har förklarat för honom att det här är en vardag som vi måste lära oss att upptäcka i bland.

När tre blir två ökar även ansvaret för Kjäll?– Han har drivit en del träningar med Peo, men kommer framöver få driva ännu mer när jag är med. Jag gillar att stå lite mer vid sidan om än vad Peo gjorde. Han kommer förhoppningsvis stärkas i gruppen ännu mer.