Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Betyder inget inför cupfinalen"

ÖSK förlorade mot IFK Göteborg. Nästa gång de möts är det cupfinal.– Men den här matchen betyder ingenting inför den, säger tränaren Alexander Axén.

Gästerna vann med 2–0 efter ett mål i vardera halvleken. Men efteråt såg ÖSK-tränaren ändå klara förbättringar jämfört med påskdagens oavgjorda premiär i Norrköping.

– Man kan aldrig vara nöjd när man förlorar men det här var ett stort steg framåt jämfört med Norrköpingsmatchen. Vi är betydligt bättre i dag, vi har fler som deltar och ett bättre grundspel, säger Alexander Axén.

I första halvlek hade ÖSK inte ett enda avslut inne i Göteborgs straffområde. Närmast nätkänning var högeryttern Ahmed Yasin som direkt i matchinledningen drog ett distansskott i stolpen. Istället kunde gästerna ta hand om spelet och även göra 0–1 på en snabb kontring genom högerbacken Emil Salomonsson.

– Vi visste Göteborg skulle vara jobbiga på omställningar. De får också göra ett sånt mål. Men i andra halvlek kunde vi trycka på framåt utan att släppa till fler sådana chanser bakåt. Det var kul att se, säger Alexander Axén.

– Jag är jättenöjd med andra halvlek. Om vi gör mål på våra chanser hade det kanske kunnat bli kryss.

Direkt efter paus

hade Ahmed Yasin ännu ett stolpskott. Kalle Holmberg blev senare frispelad av inhopparen Michael Seaton rakt framför mål där den förre ÖSK-målvakten John Alvbåge kom ut och gjorde sig stor.

– Sätter vi de lägena får vi kanske helt annan match. Men det är bara dumt spekulera i. Vi är i alla fall på väg framåt efter att ha sett lite hängiga ut och får ta nya tag till nästa match, säger Alexander Axén.

Anfallaren Marcus Pode gjorde en blek insats. En förklaring kan vara att han inte var helt kry.

– Han var lite hängig under dagen men kände sig lite bättre. Därför valde vi att starta med honom, förklarar Alexander Axén.

Med halvtimmen

kvar byttes Pode ut och in kom lånet från Jamaica, 18-årige Michael Seaton.

– Det märks att vi inte hunnit träna. Laget vet inte hur han vill ha bollarna och han vet inte hur de tänker. Men han är rivig och löper. När vi satte in bollen till honom la han också fram ett friläge direkt till Kalle. Det finns mycket boll i honom och tiden talar för att det kommer att bli bra, lyder ÖSK-tränarens första omdöme.

IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson har fått en bra allsvensk start i sin nya klubb. Två raka segrar och noll insläppta mål bakåt.

– Vi har ett härligt gäng som jobbar stenhårt för varandra. Uppoffrande arbete för laget hela tiden. So far so good. Men det här är ett maratonlopp och vi har precis lämnat startblocken, säger han påtagligt belåten med bortavinsten i Örebro:

– Jag tycker det var en väldigt högklassig allsvensk fotbollsmatch mellan två bra lag. Och jag är förstås jättenöjd att vi åker hem med tre poäng.

Den 17 maj ställs lagen mot varandra igen. Då är det final i svenska cupen, en match som spelas på Gamla Ullevi. Men vad Göteborgs 2–0-seger betydde inför den matchen var de båda tränarna rörande överens:

– Den här matchen betyder ingenting, säger både Alexander Axén och Jörgen Lennartsson med eftertryck.

Läs mer om hemmapremiären i torsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!