Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén:  ”Det svåraste beslut jag tagit”

Alexander Axén var den som hade sista ordet när det gällde att inte förlänga kontraktet med Magnus Wikström. – Det var det svåraste beslut jag tagit som tränare i hela mitt liv, säger ÖSK-tränaren.

Åtta säsonger som ledare och referenspunkt i ÖSK-försvaret. Men lördagens match mot Häcken blir den sista i ÖSK-tröjan för Magnus Wikström. Något nytt kontrakt kommer han inte att erbjudas.

– Jag har gjort ett misstag förut när jag förlängde ett år för länge med en spelare. Det gjorde att det inte blev något bra avslut. Nu kan Magnus gå med rak rygg. Han var med och spelade upp oss i allsvenskan, han har gjort en fantastisk höst och han har varit en ledare för det här laget. Som jag ser det får han ett perfekt avslut i ÖSK nu, säger Alexandér Axén.

Vilken spelare var det som du gjorde det misstaget med?

– Det spelar ingen roll. Men jag var inte nöjd med det beslutet och sedan dess har jag lovat mig själv att inte vara för romantisk i mina beslut. Man måste ta tuffa beslut, men det är en svår balansgång.

Fallet Magnus Wikström var ett tuffare beslut än allt annat.

– För mig är det svåraste beslutet jag har tagit som tränare i hela mitt liv. Han är en fantastisk spelare och en fantastisk människa som är värd alla hyllningar han kan få.

Är det du som har sista ordet när det gäller spelartruppen?

– Det är jag som bestämmer men jag får olika pusselibitar att lägga. Det är många saker som påverkar beslutet och inte bara en pusselbit. Utifrån de bitarna kan beslutet sedan bli svårare eller lättare, säger Alexander Axén. 

Läs en längre intervju med Magnus Wikström som sammafattar sin karriär i fredagens NA, papperstidningen, eller köp e-tidningen här intill.