Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "En jättebra bortamatch"

Tionde raka utan seger – men bara en förlust på de fyra senaste. ÖSK fortsätter att kryssa i allsvenskan.– En jättebra bortamatch från vår sida, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén efter 1-1 på Olympia.

Inhopparen Daniel "DG" Gustavsson blev poängräddare för ÖSK mot Helsingborg på Olympia. Den geniala passningen från Nordin Gerzic hittade fram till "DG" på vänsterkanten som kunde raka in 1-1 på volley. Målet kom bara minuten efter att ÖSK-tränaren valt att byta ut Marcus Pode, för just "DG".

– Det blev ju ett lyckat byte. Men tyvärr var det inte så genialt som de flesta tror. Pode hade känningar i baksida lår och då valde vi att göra det bytet, säger Alexander Axén.

Genom sitt mål skickade "DG" signaler till Axén att han vill ha tillbaka sitt plats i startelvan.– Ett superfint mål. Nordin hittade "DG" perfekt i ett blint läge.  "DG" tryckte dit bollen med vänstern och det var kvitterat. Jätteskönt för honom och för oss. Han visade direkt att han ville påverka matchen och att han vill slåss om en tröja i fortsättningen, säger Axén.

Ännu en gång fick ÖSK se en back skada sig. Den här gången lagkaptenen Magnus Wikström, som fastnade i gräset och vred till den vänstra fotleden i mitten av den första halvleken.

– Det slutar aldrig. VI får se hur allvarlig skadan är när vi kommer hem.

Ersättaren Christoffer Wiktorsson kom in med pondus och var stabil i mittförsvaret.

– Han kom in fint med bra fötter och  kom rätt in i matchen direkt, säger Axén.

ÖSK-tränaren var

till stora delar nöjd med sitt lags insats i matchen. Dock mindre nöjd med ÖSK insläppta mål i slutet av den första halvleken. Mittbacken Erik Moberg var på en offensiv färdtur, slog ett felpass och Helsingborg kunde kontra och göra 1-0 genom Mikael Dahlberg.

– Moberg är så pass rutinerade att han ska ta ett bättre beslut efter 42 minuters spel på bortaplan. VI har inte råd med sådana omställningar på bortaplan. Där har vi lite att jobba med.

Men det var

mycket som var positivt med matchen enligt Axén.

– Förutom det målet vi släppte in, så gjorde vi en försvarsstark match. En moralstark prestation där vi kommer tillbaka och gör 1-1. Totalt sett en jättebra bortamatch från vår del. 1-1 är ett ganska rättvist resultat. Vi blir hela tiden lite bättre. Nu har vi förlorat en av fyra, men inte vunnit än sedan jag tog över. Det är segrar vi suktar efter nu, säger Alexander Axén.

Läs mycket mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan!