Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Ett äventyr tog slut "

Trots en stark insats blev ÖSK snuvade på cuptiteln.

- Ett äventyr tog slut idag, säger tränaren Alexander Axén.

ÖSK hade ledningen i en dryg timme av cupfinalen på Gamla Ullevi. Men när domaren blåste av hade Göteborg vänt och firade som cupmästare.

- Vi gjorde så gott vi kunde. Vi hade en plan hur vi skulle spela och gjorde det rätt så bra. Men Göteborg är tunga att möta, säger tränaren Alexander Axén efteråt.

- Vi hade några nästanlägen i andra halvlek som man måste ta tillvara om man ska vinna en sån här match. Men jag är supernöjd med spelarna. De orkar jobba på och försökte lyfta upp spelet för att kvittera i slutet.

Han valde att starta med Ayanda Nkili och Robert Åhman Persson på det centrala mittfältet. Sydafrikanen kände av en skada i ryggslutet och var ute vid sidlinjen ett par gånger för att diskutera sin status.

- Precis innan Göteborgs 2-1-mål tänkte jag byta ut honom mot Mensah. Men jag hann aldrig. Då fick vi snabbt ändra och ta in Nordmark direkt som är mer offensiv.

Vad tror du cupfinalen kommer att ge för effekt för er i allsvenskan som startar om på onsdag med Åtvidaberg hemma?

- Ingen aning. Jättesvårt säga. Men vi har två dagar på oss att förbereda oss för en rätt så stor match.

Tror du cupfinalen slet hårt på spelarna?

- Ja, kanske. Det är en ju speciell match, det står en titel på spel. Ett äventyr tog slut i dag och sånt kan alltid kännas lite extra. Jag ska inte säga något idag utan låta spelarna vara ifred ett tag och istället satsa på att ge jättemycket energi i morgon måndag.

IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson tog i och med segern sin första titel i klubben som han tog över inför den här säsongen.

- Jag glad för spelarna och supportrarna att klubben kunde vinna. Det är alltid viktigt med titlar i fotboll. Det är därför vi håller på och det gör alla våra supportrar glada, säger han.

Nyckeln till vändningen var spelet framför ÖSK:s mål i andra halvlek.

- Det var viktigt för oss att fortsätta höja tempot och få in bollar framför mål och fylla på med mer folk. Inte vara så överkonstruktiva som vi försökte vara i första halvlek.

I och med IFK Göteborgs cupvinst tar Elfsborg den sista svenska kvalplatsen till Europa League i sommar.