Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: ”Hade inget behov av det”

Alla utespelare fick chansen i genrepet.Utom Alhassan ”Crespo” Kamara.Anfallaren, som ryktas vara klar för Häcken, blev kvar på bänken.– Jag hade inget behov av att byta in honom, säger tränaren Alexander Axén.

ÖSK kämpade sig till 1–1 mot Elfsborg, i genrepet inför den allsvenska omstarten på Odenplan i Falköping. På vägen till det oavgjorda resultatet använde sig laget av 16 utespelare. Den enda som inte fick visa upp sig var Alhassan ”Crespo” Kamara. Anfallaren, som sägs ha skrivit på för Häcken, fick följa drabbningen från sidlinjen.

– Jag hade inget behov av det, att byta in honom. Vi hade sju avbytare med oss, och bytte inte in alla, säger tränaren Alexander Axén, och syftar på att även reservmålvakten Douglas Bjäresten blev kvar på bänken.

Var det här ett tecken på att ”Crespo” kommer att lämna inom kort?

– Nej, det handlade inte om något sådant. Jag kände bara att det inte var rätt läge att kasta in honom.

Martin Broberg gav ÖSK ledningen redan i den fjärde minuten. Tryckte elegant dit 1–0 efter att ha dragit till direkt på Maic Semas vackra inlägg. Viktor Claesson kvitterade. Överlistade en i övrigt storspelande Oscar Jansson. 1–1 slutade mötet inför 802 åskådare.

– En bra genomkörare. Det är så jag väljer att se det. Vi gjorde vissa saker bra, och andra saker fungerade inte lika bra. Det går inte att komma ifrån att vi har mycket att jobba med.

Måste vara glädjande att se Jansson och Brobergs prestationer?

– Verkligen. Det känns som om de har kommit igång, och det är som om vi har fått två nyförvärv. De gjorde fina insatser. Förhoppningsvis kan de fortsätta att ta steg i rätt riktning. Kul att Viktor (Franssila) fick tio minuter också, och han löste sina uppgifter bra.

Gällande nytillskott, så sägs örebroaren Dejan Garaca, hemmahörande i superettanklubben Syrianska, vara en tänkbar kandidat som ersättare till Jacob Rinne enligt uppgifter till NA.

– Det där kan jag inte säga något om. Om allt som skrivs och sades stämde hade hur många som helst varit på väg hit. Så är det förstås inte, men vi jobbar givetvis med målvaktsfrågan. Den ska lösas på något sätt. Sedan ska man inte glömma att vi har många unga, duktiga målvakter inom föreningen. Roligt att ge Douglas chansen att vara med i det här sammanhanget.

Då får vi se Bjäresten på bänken mot Malmö den 11 juli?

– Tanken är så. Det är en skicklig kille. Inga konstigheter.

Flera årstider mötte samtliga närvarande på den trevliga, klassiska arenan i Västergötland. Sol och värmande vindar blandades med ösregn, rusk och en förstörd plan.

– Halvlekarna var helt skilda. Bra möjligheter till en rolig och konstruktiv fotboll i första halvlek. Men verkligen inte i andra halvlek. Naturligtvis påverkade väderomslaget oss, men jag hade ändå velat se en jämnare prestation. Vårt försvarsspel var trots allt bra, och det tänker jag ta med mig, säger Alexander Axén.