Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Han älskar straffområdet"

Han har öst in mål i superettan. Och kommer att göra det i allsvenskan, är ÖSK-tränaren Alexander Axén övertygad om.

Victor Sköld, närmast från IFK Göteborg, är mannen som ska se till att ÖSK fortsätter att producera mål i lagom takt.

I Falkenbergs gula tröja gjorde 26-åringen 20 mål 2013. Vann skytteligan i stor stil.

- Han gjorde mål på allt som rörde sig då, hur grym som helst. Och jag är övertygad om att han har egenskaperna och den kvalitet som krävs för att göra en hel del mål i allsvenskan också, säger Axén.

Som tycker att ÖSK prickat helt rätt med den här värvningen.

- Victor är den typ av forward vi inte har haft. Han älskar att vara i straffområdet, tar kloka beslut och hittar de smarta löpvägarna för att öppna för instick. Och där är han giftig.

Sköld har gjort åtta allsvenska mål, alla för Åtvidaberg som då var ett bottenlag. I IFK Göteborg har han fått väldigt begränsat med speltid i serien.

- Jag tror att sättet som ÖSK spelar på passar mig bättre. Bollen inom laget och instick där man hela tiden försöker relatera till varandra. I Göteborg handlar mycket om att ta bollen framåt och ut på kanterna för att komma till inlägg, säger Victor Sköld själv.

Han kommer att vara spelklar till mötet med Malmö FF på Behrn arena på måndag. Och kommer med stor sannolikhet att spela.

- Det hoppas jag, och ser fram emot det. Jag är väldigt spelsugen, säger han.

Alexander Axén håller inte igen:

- Jag räknar med att han spelar. Det finns inget att spara på, säger han.

Med Astrit Ajdarevic i OS-truppen till Rio, och Kalle Holmberg på väg till Norrköping (blir officiellt torsdag) så är det troligt att ÖSK kan starta med sommarens två nyförvärv på anfallssidan, Sköld och Michael Omoh.