Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: ”I så fall har jag misslyckats”

ÖSK nollat och bara två skott på mål. ÖSK-tränaren Alexander Axén var fundersam efter förlusten mot Djurgården.– Jag kommer sätta mig med spelarna och fråga om de är rädda för att skjuta. I så fall har jag misslyckats, säger han.

Axén hade gjort om rejält i laget inför allsvenska omstarten borta mot Djurgården och startade med en 4-3-3-uppställning.

– Vi ville döda Djurgårdens energi med publiken som de har i ryggen. Vi skulle ha mer boll och på så vis frustrera Djurgården och vara centralt starka. Det var väl det som var tanken. Men då gäller det att inte släppa in mål efter fem minuter, säger Axén och suckar.

Ja, i stället blev det ÖSK som fick agera frustrerat med två kallduschar till baklängesmål första halvtimmen.

– Vi har pratat hela veckan om att Djurgården är bra på inlägg och på fasta. Att släppa så tidiga mål sätter oss i en situation vi inte är nöjda med. Nu spelade vi upp oss lite. Vi försökte ta oss till situationer, men var för tama sista tredjedelen.

Under presskonferensen fick Axén frågan om vad laget jobbat med under det allsvenska uppehållet.

– Vi har jobbat med de stora penseldragen som de så fint heter. Många delar är bra, men sedan är det ju så att det avgörs i straffområdena. Där måste det finnas kvalitet. Och samtidigt måste vi veta att vi är ett bottenlag. Vi måste förstå att vi måste försvara oss för livet. Vi hade pratat om deras inlägg, att vi måste ta löpningarna hem. Vi har släppt in många mål på det sättet att vi står och tittar på och så kommer det en ytterback och gör mål.

Ni kommer trots allt till lägen, men sedan händer det inte så mycket mer?– Kvaliteten är ju rätt så viktig. De har en forward som gjort tio mål. Vi har gjort tio i hela laget. Det gäller att ha kvaliteten i sista inspelet, i avslutet och att vi tar oss dit vi ska vara. Djurgården gör mycket saker där Pelle (Olsson, tränare i Djurgården) låter oss få vara. Vi är inte så bra att vi kan bryta oss igenom det. Men det är klart vi kommer jobba med det. Framför allt kommer jag sätta mig med spelarna och fråga om de är rädda för att skjuta. I så fall har jag misslyckats.

Som sagt gick Axén över till en 4-3-3-uppställning med ett mittfält bestående av tre normalt centrala sådana i Daniel Nordmark, Nordin Gerzic och Robert Åhman Persson.

– Nu blev Ayanda Nkili skadad i går, annars hade vi kört honom som balansspelare. Tanken var att använda Ayanda och Robert Åhman Persson och Nordin (Gerzic). De har visat bra form och då är det dumt att inte ha dem på banan. Sedan är Daniel Nordmark också en fin mittfältare, precis som Sam Mensah även om han inte kan spela nu. Så att ha fem spelare som slåss om två platser känns a waste of time nu när de börjar resa sig.