Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Ingen idé att gnälla"

Tredje matchen på en vecka. Allsvenskan har minst sagt rivstartat säsongen 2015.– Men det är inga konstigheter. Det är kul att spela matcher, säger ÖSK:s huvudtränare Alexander Axén.

Annons

Precis som de flesta ÖSK-spelarna tycker Axén att laget tog stora kliv framåt mot Göteborg, trots förlusten.

– Väldigt mycket bättre än mot Norrköping. Vi gjorde en jättebra match och ska egentligen ha med oss lite mer. Det handlar om att göra mål, men det är ingen idé att gnälla på det spelmässigt.

Vad gör ni bättre?

– Framför allt uppbyggnadsspelet. Vi kom ofta till de lägen vi ville ha. Sedan försvarsmässigt så släpper vi väldigt få lägen. De gjorde mål på det första skottet. Andra målet kom när vi gick för en kvittering och var inte så mycket att säga om. Det är sådant som händer när man går för det.

ÖSK hade i går en lite lättare träning där vissa spelare tog det lugnare. Ahmed Yasin var inte med, men är ändå med i truppen.

Erik Moberg däremot är inte i speldugligt skick med sin huvudskada och såg träningen från sidan.

– Vi har lite skavanker med det täta matchandet.

Nästan hockeytempo?– Nja, fast hockeyspelarna kan ju ibland bara ha åtta minuters speltid. I fotboll har de flesta 90 minuter. Men det är inga konstigheter. Det är kul att spela matcher, säger Alexander Axén.

ÖSK:s trupp: Oscar Jansson, Patrik Haginge, Ayanda Nkili, Logi Valgardsson, Robert Åhman Persson, Michael Seaton, Ahmed Yasin, Marcus Pode, Daniel Björnquist, Daniel Nordmark, Kalle Holmberg, Sebastian Ring, Christoffer Wiktorsson, Sam Mensah, Nordin Gerzic, Eidur Sigurbjörnsson, Jacob Rinne, Christer Lipovac, Daniel Gustavsson.

Trolig ÖSK-elva: Oscar Jansson – Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Ayanda Nkili, Logi Valgardsson – Ahmed Yasin, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson – Kalle Holmberg, Marcus Pode.