Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén: "Jag är grymt besviken"

ÖSK såg ut att gå med tre blytunga poäng på Borås arena. Men Elfsborg kvitterade på stopptid.

Annons

Med två raka segrar i ryggen var det för en gångs skull ett ÖSK med lite arbetsro som gästade Elfsborg på Borås arena på söndagskvällen. Hemmalaget inledde dock klart bäst men det var ÖSK som - via en blixt från klar himmel - tog ledningen i första halvlek genom Marcus Pode som precis hade blviti inbytt när han rakade in bollen i öppet mål på pass från Nordin Gerzic. Efter det tog bortalaget för sig allt mer och hade ett jätteläge att utöka ledningen när Gerzic kom helt fri. Avslutet var dock tamt och räddades enkelt av Kevin Stuhr-Ellegaard.

En kontroversiell situation skulle bjuda in Elfsborg i matchen igen. Lasse Nilsson var en meter offside när han frispelades efter en nickskarv från mittlinjen. Helt fri med Oscar Jansson gjorde Nilsson inget misstag och satte kvitteringen.

ÖSK gav sig dock inte och tog ledningen återigen efter ett vackert anfall i den 85:e minuten. Marcus Pode slog ett perfekt inspel från högerkanten till en framrusande Daniel Gustavsson som dunkade in bollen säkert till 2-1 i straffområdet. Ett segermål - trodde alla.

För på stopptid small det igen. Ett passivt ÖSK-försvar tillät Henning Hauger ladda från straffområdets utsida och bollen seglade in vid Oscar Janssons högra stolpe. Elfsborg och ÖSK delade därmed på poängen och efteråt var det en minst sagt irriterad Alexander Axén som uttalde sig i Cmore.

- Jag är grymt besviken på offsidemålet. Linjedomaren får inte missa det! Hur fan ska vi kunna vinna en match här match om vi får såna mål emot oss? Jag lider med grabbarna. De gör precis det de ska göra, säger ÖSK-tränaren som medger att laget gör en väldigt bra bortamatch mot allsvenskt toppmotstånd.

- Det är det som stör mig som mest, men det grabbarna gör är fantastiskt bra, säger "Alec".

En som inte kan vara särskilt nöjd med matchens utfall är Ahmed Yasin som i en duell i första halvlek såg ut att skada sig allvarligt. Yttern fick vänsterlåret kraftigt lindat, kunde inte ta sig av planen för egen maskin och bars ut på bår innan Marcus Pode byttes in och stod för ett succéinhopp. Hur allvarlig skadan är på Yasin är än så länge oklart.

ÖSK:s elva (4-4-2): Oscar Jansson – Daniel Björnquist, Christoffer Wiktorsson, Erik Moberg, Patrik Haginge – Ahmed Yasin, Robert Åhman Persson, Daniel Nordmark, Daniel Gustavsson – Nordin Gerzic, Kalle Holmberg.

Avbytare: Jacob Rinne (mv), Ayanda Nkili, Logi Valgardsson, Sebastian Ring, Samuel Mensah, Jonathan Lundberg, Marcus Pode.

Läs mycket mer om ÖSK:s sura poängtapp i måndagens NA, papperstidningen, som även går att köpa som e-tidning här nedan.

NA rapporterade direkt från matchen. Klicka här för att se matchförloppet.

Annons