Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Kan inte jämföra med Peos tid"

ÖSK:s allsvenska segertåg fortsätter. Förklaringen?- Spelarna gör det svårt för mig att till och med ta ut en trupp, säger tränaren Alexander Axén

Övertygande bortaseger med 3-0 mot Djurgården. Därmed ÖSK:s åttonde vinst på de nio senaste matcherna.

- Det finns ingen enkel medicin. Det är hårt jobb från alla inblandade som gäller. Vi har varit noggranna och metodiska. Fått nöta in samma saker. Fast det blir så klart ett lättare jobb att göra när man också får poängen med sig, säger Alexander Axén.

Scenförändringen jämfört med vårsäsongen är slående. Både spel- och poängmässigt.

- Men jag kan inte jämföra med hur det var på Peos tid. Jag har jobbat mycket med att hitta länken och samarbetet mellan Pode och Crespo. Den möjligheten fanns inte när Peo var hos oss för då var Crespo skadad. Det får man inte glömma bort, säger Axén.

- Jag har väl sedan försökt hitta och plocka fram olika spelares styrkor, och att de ska få jobba med dem i sina rätta områden. Det har börjat falla på plats. Samtidigt så var det inte lätt i början för mig heller. Hemmamatchen mot Halmstad i somras var nog den sämsta jag upplevt i hela mitt liv. Men efter den klarnade en del vem vi skulle satsa på.

I matchen mot Djurgården var flera avstängda spelare tillbaka i startelvan trots att ÖSK i omgången innan krossat Elfsborg med 5-1.

- Det visar vilken tuff situation det är för alla spelare. Många är i bra form men måste ändå inleda på bänken eller till och med ställas helt utanför truppen. För mig som tränare är det en fröjd att ha den möjligheten när jag ska ta ut ett lag, säger Alexander Axén.

Mot Djurgården fick yttern Daniel Gustavsson starta och Ahmed Yasin, nyss hemkommen från två landskamper med Irak, inleda på bänken.

- DG har verkligen flugit fram på träningen. Och för mig är det viktigt att alltid gå efter dagsform. Hade han inte spelat nu vet jag inte när jag skulle tagit ut honom, motiverar ÖSK-tränaren.

ÖSK fick också mycket beröm för sin insats av hemmalagets tränare Pelle Olsson.

- Det som framför allt skiljde lagen åt var att ÖSK har väldigt formstarka forwards. Alla deras tre anfallare gör mål medan vi får jaga hårt för att ens försöka komma fram till något klart läge. Efter deras 2-0 tidigt i andra halvlek dikterar de helt villkoren