Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: ”Klart att det är ett avbräck”

Logi Valgardsson sköt ÖSK vidare i svenska cupen förra helgen. Men mot Elfsborg får laget klara sig utan sin islänning.

Det var inte många som tippade att ÖSK skulle slå ut svenska mästarna och Champions league-laget Malmö FF på bortaplan förre helgen. Men det var precis vad som hände. Logi Valgardssons klassavslut med vänstern resulterade i matchens enda mål – men som NA tidigare har skrivit om får laget i semifinalen mot Elfsborg klara sig utan nyförvärvet som dras med en lårskada.

- Klart att det är ett avbräck, men jag gillar inte att prata om skadade spelare utan jag talar hellre om de som ska spela, säger tränaren Alexander Axén som även får klara sig utan Alhassan ”Crespo” Kamara i anfallet.

Vad tror du på för matchbild mot Elfsborg?

- Det är två lag som spelar ganska likt varandra. Vi vill åt samma ytor och vill ha samma typ av spel. Jag tror det blir en match med många målchanser åt båda hållen.

Trots knallen mot MFF ser inte Axén ÖSK som favoriter mot Elfsborg.

- Absolut inte. De kom högre än oss i tabellen förra året (fyra) och de är klara favoriter. Men allt kan hända i fotboll. Det såg man om inte annat i Malmö förra helgen.

Det blev mycket försvar mot Malmö. Kommer ni vara mer bollförande mot Elfsborg?

-Det vill man alltid, men det finns ju en motståndare också som vill annat. Vi går för att vinna och betyder det att vi får försvara mycket så får vi göra det men det är alltid roligare att ha bollen och anfalla. Elfsborg är ett spelskickligt lag och vi får anpassa vårt spel till det, men målsättningen är alltid att ha mycket boll.

ÖSK preliminära startelva mot Elfsborg: Oscar Jansson – Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Patrik Haginge – Ahmed Yasin, Nordin Gerzic, Robert Åhman-Persson, Daniel Gustavsson – Marcus Pode, Kalle Holmberg.

Bänken: Jacob Rinne, Ayanda Nkili, Sebastian Ring, Christoffer Wiktorsson, Daniel Nordmark, Sam Mensah, Christer Lipovac.

Semifinalen mot Elfsborg spelas imorgon, söndag, på Behrn arena med avspark klockan 15.00.