Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Kul att få ut spelare i Europa"

ÖSK-tränaren Alexander Axén gläds för Jacob Rinnes skull. Men kommer samtidigt att sakna målvakten i ÖSK.– Det är väl nackdelen med det här jobbet, att man tappar spelare, säger han.

Att Jacob Rinne går till en europeisk toppklubb är ett bevis på det gedigna arbete som ÖSK lägger ned på sina spelare, dag ut och dag in. Detta enligt ÖSK-tränaren Alexander Axén. En av de sakerna som han i tränarrollen hela tiden strävar efter.

– Jag har haft turen att sälja många spelare. Och jag vill fortsätta vara den typen av tränare som kan ge spelare den möjligheten att komma ut till någonting bättre än det vi har här i allsvenskan, säger Axén.

Han är dock noga med att det är arbetet från hela ÖSK som mynnar ut i att spelare kan få chansen att etablera sig utomlands.

– Det är såklart inte bara jag. Det är övriga ledare och ledning och hela den biten. Det är en helhet, och alla inblandande som bidrar till sådant.

Jacob Rinne flyger tillbaka till Sverige redan under fredagen. Återvänder sedan till Belgien på måndag. Under lördagens träning kommer han att säga hej då till sina lagkamrater – och till Alexander Axén.

– Det är jättekul för Jacob och jag är jätteglad för hans skull att han får komma ut i Europa.

Samtidigt. I en grupp är det speciella band som bildas. Och oavsett hur glada, de numera före detta lagkamraterna och ledarna är för Rinnes skull, så är det såklart inte smärtfritt att säga hejdå.

– Det är väl det som är nackdelen med det här jobbet. Att man alltid tappar spelare under resans gång. Så egoistiskt sätt är det såklart tråkigt, även om jag är glad för Jacobs skull, säger Axén.

Expressen har tidigare rapporterat om att ÖSK varit på jakt efter en till målvakt nu när Rinne lämnar klubben.

Alexander Axén tonar dock ned att klubben febrilt jagar spelare.

– Jag sa nog inte riktigt så. Men vi tittar hela tiden på spelare och vad som finns tillängligt, säger han och fortsätter:

– Vi har ju en bra målvakt nu och målvakter på ungdomssidan.

Är det några av de yngre målvakterna som är tänkt att bli andremålvakt?

– Vi kommer att träffa dem nu och så får vi prata om hur vi gör då.