Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Nu är det slut med daltande"

Värsta utskåpningen sedan 1951. 6-0 i Göteborg. Då utlovar tränaren Alexander Axén förändringar.

- Jag är missnöjd och med och besviken över så många saker vi gör i dag att jag inte ens kan börja räkna upp dem. Men klart är att det här kommer att leda till förändringar. Vi kan inte ha spelare på planen som inte kan ta taktiska instruktioner. Vi måste ha spelare som förstår vad det handlar om, säger Axén, strax efter en presskonferens där han valde att lägga ned vapnen och bara gratulera IFK Göteborg till den överlägsna segern.

Missnöjet är ganska självklart efter 6-0, men kan du precisera något eller några grundläggande fel?

- Det är inte så att vi inte vet hur blåvitt vill anfall. De är starka i omställningar och med sitt inläggsspel. Vad händer? Fyra mål på inlägg, två som direkta resultat av att vi tappar boll och de får ställa om. Det räcker väl om jag säger så, för att alla ska förstå att det taktiska upplägget vi hade inte genomfördes i praktiken, säger ÖSK-tränaren.

Han utlovar på stående fot en tuff vecka.

- Det kommer att bli en aggressiv vecka fram till nästa match. Nu är det slut med daltande, och en av sakerna jag är mest besviken över är den brist på ryggrad vi visar upp i dag. Visst, vi saknar en viktig spelare i ”RÅP” (Robert Åhman Persson), men inte ens han kan göra särskilt mycket åt det här…

4-0 redan i paus. Vad sa du då?

- En massa saker. Men jag höjde inte rösten.

Blev det bättre?

- Vi släppte bara in hälften så många mål i andra halvlek …

Det sista sagt med mycket tydlig ironi.

Nästa match är Norrköping hemma. Sedan väntar två tokviktiga bortamatcher, Sundsvall och Halmstad.

Matcher som kommer att sätta ton för resten av hösten.

Förlusten var det näst sämsta allsvenska resultatet i ÖSK:s historia. 1951 förlorade ÖSK med 8-1 borta mot - IFK Göteborg.

Läs mer om ÖSK:s bottennapp i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan.