Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén ny huvudtränare i ÖSK

ÖSK bekräftar nu NA:s avslöjande om att huvudtränaren Peo Ljung lämnar klubben omedelbart. Efterträdare blir spelarutvecklaren Alexander Axén.

I fredagens papperstidning berättade NA att Peo Ljung bryter sitt långtidskontrakt med klubben. I ett pressmeddelande bekräftas nu den uppgiften.

Där framgår att Ljung väljer att bryta av ”privata skäl” och att han redan gjort klart med en ny arbetsgivare. Han tar steget ned till superettan igen och tar över ansvaret för Gais.

Samtidigt tar den tidigare Gaistränaren Alexander Axén, sedan ett drygt år spelarutvecklare i ÖSK, nu över som ny huvudtränare. Axel Kjäll fortsätter som assisterande.

– Vi vill bygga vidare på det vi har. Vi tror på det arbetssätt som de varit med, tillsammans med Peo Ljung, och byggt laget. De är värda att fortsätta den väg vi kommit in på, säger ordförande Björn Åqvist till NA.

För att understryka detta har klubben nu också förlängt de båda tränarnas utgående avtal så att det gäller till och med säsongen 2015.

Klockan 13.00 i dag, fredag, har klubben kallat till en presskonferens där samtliga tränare och ledningen kommer att närvara. NA kommer fortlöpande ge uppdaterad information.