Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén om att värva bänknötare: ”Folk har skrattat åt mina nyförvärv förut”

Michael Omoh har inte tagit plats i nykomlingen Östersunds startelva den här säsongen. Nu motiverar ÖSK-tränaren Alexander Axén varför Örebro värvat honom.

Annons

Fyra matcher från start – två som högermittfältare, två som vänsterytter, ingen på hans naturliga position som anfallare. Det är vad Michael Omoh, 24, samlat ihop 13 omgångar för allsvenska nykomlingen Östersund den här säsongen.

Men ÖSK-tränaren Alexander Axén rycker på axlarna åt eventuell kritik.

– Folk har skrattat åt mina nyförvärv förut också, men det har de glömt bort i efterhand. Kom ihåg vad folk sa när Broberg kom förra sommaren: Det var värdelöst, han hade inga minuter i alls i Djurgården. Men vi är trygga med det vi gör, säger Axén.

– Att han inte fått spela så mycket i Östersund beror på att de inte alls spelar den typen av fotboll som Omoh passar till. Man ser olika saker hos olika spelare, och vi kommer att ha jättemycket nytt av hans egenskaper.

Och vad är det du ser hos Omoh?– Alla hans spetsegenskaper. Framför allt hans snabbhet i djupled och att han gillar att utmana. Det är en jättespännande spelare. Vi har varit intresserade av honom förut, men ärligt talat trodde jag inte att vi skulle kunna få loss honom nu.

Ser du honom främst som en anfallare eller yttermittfältare?– För tillfället främst som en nia (anfallsspets framför Astrit Ajdarevic i ÖSK:s 4–4–2-uppställning), men inget är hugget i sten. Han kan spela på de andra offensiva positionerna också.

Omoh är spelklar redan till söndagens match mot Häcken på söndag, och lär ersätta Alhassan ”Crespo” Kamara, som inom kort kommer att presenteras som klar för Göteborgsklubben, i ÖSK:s trupp.

Nigerianen blir ÖSK:s tredje nyförvärv i sommar, trots att transferfönstret öppnade först på fredagen. Det ryktas om fler spelare både in och ut i ÖSK – exempelvis ska Daniel Gustavsson och Robert Åhman Persson vara på väg bort från klubben – och efter att Jacob Rinne lämnade för Gent agerar 18-årige junioren Douglas Bjäresten just nu reservmålvakt. Trots det kan Omoh vara den sista spelaren ÖSK tar in inför hösten, enligt Axén.

– Vi är nöjda med det vi har i dagsläget, säger ÖSK-tränaren.

Astrit Ajdarevic kommer missa ett antal matcher på grund av OS, hur tänker ni där?– Att det är jättekul för honom, det är så klart alla spelares dröm att få spela med landslaget och vi år jätteglada för hans skull. Klart det blir jobbigt för oss spelmässigt, men det överväger att han får vara med på det här äventyret.

Men ni kommer inte ta in någon ersättare?– Nej, vi har inte råd att plocka in någon på korttidskontrakt. Vi är nöjda med det vi har.

ÖSK:s i sommarens transferfönster

Nyförvärv: Alfred Ajdarevic, mittfältare, Falkenberg (kontrakt över 2021), Ferhad Ayaz, mittfältare, Gaziantepspor (kontrakt över 2019), Michael Omoh, Östersund (kontrakt över 2019).

Förluster: Jacob Rinne, målvakt, Gent, Alhassan "Crespo" Kamara, anfallare, Häcken.