Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén om nyförvärvet: "Egenskaper vi inte trodde fanns"

ÖSK-tränaren Alexander Axén hittade precis det han letade efter i Nahir Besara.

Nahir Besara var eftertraktad. Av fler klubbar än ÖSK. Men ÖSK-tränaren Alexander Axén var bestämd. Han ville ha Nahir Besara. NA var med när de möttes för första gången, på riktigt.

– Det är en spelare som är rutinerad trots sin relativt unga ålder. Han älskar fotboll. Man ser det på honom när han spelar. Han är revanschsugen nu efter sin tid i Turkiet. Han har egenskaper som vi behöver och som vi har letat efter och som vi inte trodde fanns, riktigt. Att vi skulle kunna få tag i honom. Så jag är supernöjd. När vi fick reda på det, så jobbade vi hårt för att få till det. Så jag är jättenöjd att det till slut blev så. Han kommer bli jättebra och jätteviktig för oss.

Läs också: Klart: Nyförvärvet på plats i Örebro

Det är en favoritvärvning på sätt och vis. Det är inte första gången Alexander Axén haft span och lyckats plocka den typen av fotbollspelare som Nahir Besara är.

– Jag hade aldrig pratat med honom förrän till för några dagar sedan. Men jag har ju vetat vem han är länge. Han är lite den spelartypen som jag alltid vill ha, om du tittar tillbaka på de spelartyper jag haft i en viss typ av roll, han påminner mycket om det. Det är klart jag vetat vem han är och följt honom. Därför, som jag sa, att jag trodde inte han var möjlig. Men när jag fick reda på det så jobbade vi hårt.

Hur snabbt gick det?

– Ja, det … Det gick fort, säger Axén och fortsätter:

– Det var nog jättejobbigt för, säkert många alternativ. Vi kom in sent såklart. Förhoppningsvis tog han rätt beslut. Jag tycker ju det, sen får vi se vad det blir. Det kommer nog bli bra, men som sagt, man vet aldrig. Han går på magkänsla och jag tror att det kommer bli fantastiskt bra för oss, och det kommer bli bra för honom också.

ÖSK-tränaren tror också att det proffslivet utanför Sverige är något som ligger framför 25-åringen. Att framtiden i ÖSK kan ge ytterligare en horisont.

– Jag ser ju en fortsättning för honom ute. Han har fått smak på det och nu ska han bra hitta rätt igen . Ibland kan det vara ett steg tillbaka för att ta två framåt igen. Han är så pass bra. Det är bara för oss att förvalta så kommer det här bli bra.

Ni har förädlat massvis med spelare. Men det här känns väl ändå som en spetsspelare redan?

– Vi har ju gjort strategiska beslut det här fönstret. Tagit in många nya lovande. Nahir är väl en ung spelare, beroende på hur man räknar, men som du säger så är det här lite mer färdigt. Vi vet vad vi får. Och vi kan jobba på lite annat sätt. En lite mer färdig spelare än de vi tagit tidigare som är lite mer oslipade diamanter som vi hoppas kunna förvalta på ett bra sätt såklart. Men här vet vi redan lite vad vi får såklart.

Kommer han vara spelklar mot Häcken?

- Jag hoppas det. Men det är massa papper som ska till höger och vänster, men jag hoppas det.

Nahir har ju tränat med Assyriska i sommar. Inga frågetecken kring den fysiska statusen?

- Det vet jag inte. Men det tror jag inte. Men det är också att det blir lite ny form av träning. Så det gäller att skynda långsamt, även om vi vill få in honom så snabbt som möjligt. Men vi måste också göra en helhetsbedömning om hur mycket vi kan gasa på, liksom. Vi kommer stegra in det här på ett perfekt sätt. Det kommer bli bra.