Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén om premiären: "Vill ha ett kvitto"

I morgon väntar årets första match när ÖSK tar sig an Djurgården.– Jag vill få ett kvitto på vad vi behöver jobba med, säger tränaren Alexander Axén.

Förra helgens matchpremiär mot Kumla frös inne. I morgon lördag väntar i stället allsvenska kollegan Djurgården hemma på Behrn arena.

– Jag hade gärna sett att vi kunnat spela matchen mot Kumla eftersom vi där tänkt lufta alla spelare i 45 minuter. Nu får några spelare mer tid än så. Någon kanske till och med 90 minuter, säger ÖSK-tränaren efter fredagförmiddagens träningspass.

Så många nya ansikten finns inte att visa upp ännu. Men amerikanske mittbacken Brendan Hines-Ike kommer att göra premiär.

– Ja, Brendan kommer att få speltid. Det är säkert, säger Alexander Axén.

Några som lika säkert inte kommer att spela är Astrit Ajdarevic (känning framsida lår) och Patrik Haginge (problem med en fot).

– Målet är annars att så många som möjligt kommer att få speltid, säger Axén.

Vad vill du få ut av den här första matchen?

– Ett kvitto på vad vi behöver jobba vidare med. På grund av kylan ligger vi lite efter fotbollsmässigt. Man får därför vara beredd på en del enkla tekniska fel och det kan jag leva med en sån här gång.

– Självklart vill vi även på försäsongen bygga en vinnarkultur men för en gångs skull är inte resultatet det viktigaste. Jag vill i stället se om de stora penseldragen sitter.

Djurgården väntas komma med ett lag som även innehåller en del provspelare.

– Det kan vara lite obehagligt att möta ett sånt lag eftersom de går in i situationerna med en delvis annan attityd. Men att vi sedan möter Djurgården i den allsvenska premiären påverkar inget nu. Den är långt bort och det här är en bra träningsmatch.

Djurgården har redan hunnit med ett utlandsläger på Kanarieöarna. Där mötte man också Shanghai, en match som slutade med 3-2-förlust.

Enligt ÖSK:s medieansvarige Erik Wärlegård väntas Djurgården komma med två supporterbussar till Örebro.

– Totalt kan det bli mellan 200-400 anhängare om man räknar med de som bor här i närheten också, säger han.

Avspark på Behrn arena klockan 13.00 i morgon lördag.

NA kommer givetvis att direktrapportera matchen och även visa höjdpunkter i NA-tv efteråt.