Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: ”Samma spelartyp som Crespo”

Med stjärnanfallaren på skadelistan plockades ersättaren in i sista sekunden. På onsdagen gjorde Michael Seaton sin första träning i ÖSK.

Sedan Alhassan ”Crespo” Kamara skadade sig på en träning på försäsongen har ÖSK inte gjort någon hemlighet av att klubben varit på jakt efter en ersättare. Och med bara minuter kvar innan transferfönstret stängdes säkrades han: Michael Seaton, 18, lånas in från MLS-klubben DC United resten av säsongen.

Natten till onsdagen plockades anfallaren upp på Arlanda av ÖSK:s Magnus Sköldmark och redan samma morgon var det dags för det första träningspasset för den jamaicanska landslagsspelaren.

- Han känns jättebra. Annars hade vi inte tagit hit honom. Han har de egenskaperna som vi vill ha. Han ska bara spela som han gör, då kommer det bli bra för oss, säger ÖSK:s trränare Alexander Axén om sin nya forward och tillägger:

- Nu kommer det vara en period där han måste vänja sig och det kan ta lite tid. Men jag är beredd att köra på det. Han kommer behöva komma in i det här, i svensk fotboll och allsvenskan och se vad det är. Det gäller för oss att ta det lugnt och inte skynda på för mycket. Även om han jättegärna vill spela direkt så gäller det för oss att hitta ett lugn i honom.

Hur hittade ni honom?

- Vi får massa tips av agenter och scouter som man känner sen gammalt. Det här var ett tips som vi föll för ganska snabbt och som vi kände var intressant. Alla besked vi har fått är att han är väldigt, väldigt bra precis som vi trott innan. Han är ung och det är bara spännande.

Michael Seaton är anfallaren som, precis som Crespo, ska gå i djupled.

- Han är den som ska ligga och dra däruppe, den spelartypen vi inte har just nu med tanke på att Crespo är skadad. Han har en tydlig roll vad han ska göra.

Skönt att det löste sig med en anfallare till slut?

- Ja, vi är ju få. Vi är ju tunna. Det vet ju alla om. Det gäller för oss att vara friska, då är vi ett bra lag. Men får vi skador så är vi illa ute. Det är den världen vi lever i, säger ”Alec” som bekräftar att Seaton är aktuell för matchtruppen redan till premiären mot Norrköping på söndag.

- Ja, det är han absolut.

Läs om Michael Seatons förstaintryck av ÖSK i torsdagens NA, papperstidningen som du även kan köpa som e-tidning.