Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Som ett kosläpp"

Inhopparna och debutanten frälste ÖSK. Ingen förvåning, enligt Alexander Axén.

Annons

Nahir Besara startade. Gjorde mål och assist. Maic Sema fick hoppa in. Gjorde mål.

Men att ÖSK har spelare både på planen och på bänken som kan levera fick inte Alexander Axén att höja ögonbrynen.

– Jag har en hel del spelare som vill in, så det blir som ett kosläpp. De vill bara in och köra. Och jag har jättesvårt att hålla tillbaka dem. Problemet är att vi bara får vara elva, säger han och fortsätter.

De två ovannämnda

var inte de enda som gjorde avtryck. Michel Omoh byttes också han in och var på ruggigt spelhumör.

– De kom in och påverkade den här matchen på ett bra sätt. Michael Omoh var helt lysande. Vi hade Lill-Raffe (Maic Sema) som nickade in 3-2. Och Besara som kom in och gjorde mål på en gång. Det är fantastiskt att de börjat röra på sig. Och vi behövde dem. Framförallt att vi började göra mål igen. Tre den här matchen. Förhoppningsvis ska det räcka till seger hemma, säger Axén.

Samtidigt blev det blott en uddamålsseger mot nästjumbon. Men tack vare två snabba kvitteringsmål höll sig ÖSK kvar i matchen.

– Jag ska inte säga att jag lider med Hasse (Eklund, tränare Falkenberg), men jag har själv varit i de här situationerna. Som du säger, ni hade många målchanser. Eller, det är inte så många på pappret. Men de som var, de var livsfarliga. Och precis som Hasse säger så var det viktigt att vi fick kvittering tidigt.

Nordin Gerzic tryckte in 1–1 två minuter efter Falkenbergs ledningsmål.

– När 0-1 kom kändes det lite sådär att: ”Vad händer?”. Men så gjorde vi 1-1 direkt. Och då fick vi en jättebra avslutning på den första halvleken där vi borde gjort fler mål. Bra lägen och så vidare.

Nahir Besara gjorde sin kvitteringsbalja tre minuter efter årets kanske fulaste ledningsmål då förre ÖSK-spelaren Stefan Rodevåg liggandes blev skjuten på men lyckades styra in bollen i mål. I misstänkt offsideposition.

– Jag tror inte att det var offside. Men jag tror mina spelare behövde få lite gnäll. Så att de kunde börja köra igen. För återigen så kvitterade vi snabbt. Och sådana saker är matchavgörande. Hade det fått gå ett tag där så hade det blivit stress. Nu hann det aldrig bli det, säger Axén.