Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Torftigaste anfallsfotbollen i år"

Alexander Axén var ordentligt besviken efter bottennappet mot Djurgården i premiären.

- Det var den torftigaste anfallsfotbollen som vi haft den här säsongen, så vi har lite att jobba med, säger ÖSK-tränaren.

Det ÖSK som charmat supportrarna på försäsongen stod inte alls att känna igen inför storpubliken, 11 247 åskådare, i premiären.

Trots att ÖSK vann bollinnehavet med 57-43 i procent var Djurgårdens seger aldrig hotad.

- Vi spelade Djurgården i händerna. Allt som vi pratat om att vi inte skulle göra hamnade vi i, säger Axén.

ÖSK-tränaren analyserade insatsen:

- Vi mötte dom i en träningsmatch (4-2 till ÖSK) och speciellt i första halvleken i den matchen såg det ut ungefär som det gjorde nu hela tiden. Vi hade pratat om att de är väldigt bra på att täcka de ytor vi vill ha och om hur vi ville anfalla i stället men vi kom aldrig riktigt dit.

Martin Brobergs skada efter 17 minuter blev början till slutet för ÖSK även om Axén ansåg att ÖSK började dippa redan strax före skadan.

- Då växte Djurgården in i matchen och vi hade väldigt dåligt passnings- och anfallsspel över huvud taget. Det var väldigt långsamt och oklart vad vi ville göra. Det blev lite skönt när det blev halvtid så vi kunde ändra lite. Vi pratade om att vi ville ha in bollar i boxen, förklarar Axén.

Men så mycket bättre blev det inte och istället ökade mittbacken Omar Colley på gästernas ledning till 2-0.

Båda Djurgårdens mål kom på nick efter fasta situationer.

-  Så det blir hem till skrivbordet och rita lite, det är inte godkänt. Vi vet att Djurgården är starka på fasta men båda målen känns lite tveksamma.

- På första målet släpper vi till löpningen (på Sam Johnson) lite för lätt och på andra målet är det andrabollsspel. Jättejobbigt.

ÖSK jagade en reducering men hade svårt att komma till några farliga avslut.

- Vi försökte och försökte men fick bara halvchanser. Det var den torftigaste anfallsfotbollen som vi haft den här säsongen så vi har lite att jobba med.

I ÖSK gjorde Sebastian Ring allsvensk debut på vänsterbacken.

Ring blev lite övergiven ibland?

- Godkänd, är Axéns betyg.

- Ja, så är det ibland.