Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Trodde polisen skulle hämta oss"

ÖSK vann i Falkenberg efter en första halvlek som inte innehöll många rätt.- Jag trodde polisen skulle hämta oss i paus, säger Alexander Axén.

ÖSK-tränaren syftar på den statistik som visar att Falkenberg före paus hade 66-34 i bollinnehav och 9-3 i hörnor. Men ÖSK gjorde enda målet på en vacker kontring signerad Ahmed Yasin och Alhassan Kamara.

- Första halvlek ser inte ut som vi vill. Men vi gör 1-0 på ett sånt sätt vi vill göra och kan hålla nollan, även om det många gånger var på gränsen.

- Därför sa jag lite skämtsamt i tv att jag trodde polisen skulle komma in och hämta oss, för det resultatet var grovt rån.

Efter pausvilan blev ÖSK:s spel bättre. Laget höll boll i längre sekvenser och det omedelbara trycket mot Oscar Janssons mål avtog. När sedan Patrik Haginge utökade ledningen efter 60 minuter med en nickskarv på inlägg från Daniel Sobralense tycktes matchen avgjord.

- Efter 2-0 tyckte jag vi hade jättekontroll. Det kändes onödigt att släppa in ett mål i slutet, säger Alexander Axén om Godsway Donyohs reducering i 84:e minuten.

Dessutom grämde det ÖSK-tränaren av en extra anledning. Falkenberg hade gjort mål i 51 raka hemmamatcher.

- Det hade varit kul att spräcka den sviten, säger han.

Strax efter punkterade ändå Daniel Nordmark tillställningen genom att rulla in 3-1 efter ännu en kontring.

- Sammanfattningsvis gör vi en bra bortamatch. Vi håller Falkenberg utanför de riktigt farliga lägena. Det är en känsla att de ligger på men vi är starka i försvaret. Det är inte tur att vi klarar det, utan vi har blivit duktigare på att läsa av situationerna. Vi täcker upp för varandra och jobbar hårt. Grabbarna ska stor eloge för att de biter ihop och kör.

Du skrek kraftigt direktiv vid sidlinjen redan efter en kvart. Varför?

- Vi gjorde tvärtom mot vad vi sagt innan. Ibland måste spelarna väckas upp lite. Tydligheten var inte som jag ville ha det. Vi ska försöka vara konstruktiva men med rätt skalle.

- Det är bra med stort självförtroende men ändå måste du tänka risk och chans. Det var det som brast i början av matchen.

Crespo ser väldigt avslappnad ut när målchanserna dyker upp?

- När målen kommer är det alltid lättare att vara lugn. Men vi har pratat om hur de ska göras. Vi har också två bra målvakter. På träningarna måste alla göra bra avslut för att sätta bollarna. Det bygger självförtroende redan där som vi har nytta av i match.

På onsdag väntar stormatch hemma mot IFK Göteborg. Inget avtal hindrar de båda lånespelarna Nordin Gerzic och Daniel Sobralense att medverka.

- Båda är uttagningsbara, meddelar Alexander Axén.