Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Vi borde gjort fler mål"

ÖSK-tränaren Alexander Axén var nöjd med det mesta efter segern mot Kalmar. Utom en detalj.

– Vi borde gjort fler mål, säger han.

Pressträffen efter 2–0-segern mot Kalmar blev en uppsluppen tillställning. I alla fall sett ur ÖSK-perspektiv. Gästernas tränare Hans Eklund dröjde länge vilket fick kollegan Alexander Axén i ensam väntan mumlande nicka ut mot planen:

– Det är nästan lika solo som det var här ute.

Han var förstås nöjd med sitt lags insats.

– Vi gör en jättebra fotbollsmatch. Vi vinner välförtjänst och är inne i ett bra stim, sammanfattar ÖSK-tränaren.

Hans lag dominerade matchen totalt. Hade 62–38 i bollinnehav, 15–3 i avslut på mål. Men trots flera bra lägen, bland annat en räddad boll på mållinjen, var det mållöst i pausvilan.

– Det är klart sånt känns jättejobbigt eftersom man vet att det kommer att hända saker i omklädningsrummet. Men vi pratade om fortsatt tålamod.

ÖSK fortsatte äga spelet i andra halvlek. Ett par tunga distansskott av Marcus Pode och Robert Åhman Persson satte Kalmarmålvakten Ole Söderberg på prov. Med halvtimmen kvar ersattes Daniel Gustavsson på topp av skyttekungen Alhassan ”Crespo” Kamara.

– Vi fick bra energi när Crespo kom in. Publiken vaknade till och fick en tro på att vi skulle göra mål, beskriver Axén vikten av inhoppet.

– Det som är jobbigt är att vi behöver 23 avslut för att göra två mål. Jag kan inte begära så mycket mer än att vi borde gjort fler mål.

Varför startade inte Crespo?

– Han hade inte sovit på fyra dygn och var inte riktigt i balans. Han ville starta men jag kände att DG (Daniel Gustavsson) gjort det så pass bra sista tiden och tränat på under uppehållet. I slutänden blev det rätt så bra ändå.

En annan hemmaspelare som fått chansen att träna ikapp under landslagsuppehållet är lånet från IFK Göteborg, Daniel Sobralense. Mot sin tidigare klubb Kalmar tillhörde han planens bästa spelare.

– När han kom till oss gick han från noll till hundra på kort tid. Ändå har Sobralense överraskat mig genom att direkt vilja jobba hårt. Du skrattade åt mig när jag tyckte han var bäst någon match tidigare men sedan fick jag rätt ändå matchen efter. Det är lite skillnad på oss (skratt).

Jag är ingen profet som kan sia om framtiden.

– Nej, men ibland kan man tro det, skämtar Alexander Axén.

ÖSK har fyra raka vinster i allsvenskan och befinner sig på en stabil åttondeplats i tabellen. Men som vanligt vill ÖSK-tränaren inte prata placeringar.

– Vi vill förstås komma så högt upp som möjligt. Det är sju matcher kvar som vi vill vinna. Var vi står nu är ointressant. Efter omgång 30 kan allt sammanfattas.

Redan på lördag väntar Falkenberg borta. Då tvingas ÖSK till minst en förändring i startelvan. Mittfältaren Robert Åhman Persson drog på sig sin tredje varning mot Kalmar och är därmed avstängd en match.

– Många är bra just nu. Jag har svårt att ta ut lag, svårt att ta ut trupp. Nu får någon ny ta tillvara på det här läget och kliva fram, säger Alexander Axén.

På den punkten var hans tränarkollega avundsjuk.

– Jag ser att Örebro har cirka 50 fler allsvenska matchers rutin på bänken. De har lite olika alternativ att byta med och mycket kvalité i laget, säger Hans Eklund vars trupp varit hårt drabbad av skador efter sommaren.

– Segern var rättvis även om det känns lite surt att släppa in mål efter två fasta situationer. Men Örebro är ett bra lag för tillfället, ett lag i bra form. Det är bara att gratulera.