Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Vi har givetvis pratat med Astrit om Mbombo"

Yannis Mbombo Lokwa tränade lätt med ÖSK under förmiddagen, och ska spela U21-matchen i kväll. Och han är här med lovord från ÖSK-stjärnan Astrit Ajdarevic.

– Givetvis har vi kollat med Astrit, som sagt att han tycker att Mbombo är klart värd att ta hit och titta på, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén.

Läs också: Belgisk anfallare provtränar med ÖSK

Ajdarevic tillhörde Standard Liege 2012-2015, även om han var utlånad under stora delar av den tiden.

– Astrit hade koll på vem han är, och har beskrivit honom som en snabb och stark forward som är bra i djupled, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark.

22-åringen från Bryssel, som har kongolesiskt ursprung, landade i Sverige på måndagkvällen, och var med och tränade lätt på tränade med laget på tisdagens förmiddag.

– Han ska vara en typisk nia, duktig i djupled. Men vi vill så klart se honom här, konstaterar Axén, som får chans att göra det fram till 21-22 oktober.

Så långt är det bestämt att Mbombo ska träna med klubben.

Han har gjort matcher i belgiska ligan, varit utlånad till franska klubbar som Auxerre och Socheaux, men inte fått det riktiga genombrottet.

– Det har tagit lite stopp för honom i Liege, och vi har fått en möjlighet att se honom här. Han har inte spelat match på ett tag, så vi får låta honom komma in i det. Tränat har han gjort, men saknar kanske lite matchvana, säger Magnus Sköldmark.

Som inte vill säga något om spelarens kontraktssituation.

– Det är en fråga mellan honom själv och Standard Liege än så länge, säger Sköldmark.

Yannis Mbombo Lokwa kommer att finnas med när ÖSK:s U21-lag i kväll, med start klockan 17, spelar seriematch mot Degerfors på Behrn arena.

– Det ska bli spännande att se honom. Mer än så finns inte att säga i det här läget, säger Alexander Axén.