Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Vi måste göra fler mål"

ÖSK vann genrepet mot Hammarby. Men tränaren Alexander Axén var inte helt nöjd:– Vi måste göra fler mål, säger han.

ÖSK fick en drömstart med ledningsmål av Alhassan Kamara redan i matchens andra minut. Och sedan ångade hemmalaget på med ett massivt spelövertag och flera heta chanser. Utan att få till avsluten. Därför stod det också bara 1–0 i halvtid.

Efter paus blev det en helt annan matchbild där Hammarby tilläts komma in i spelet och också kvitterade genom Fredrik Torsteinbø i den 65:e minuten.

– Det enda som saknades anfallsmässigt i den första halvleken var det viktiga – målen. Vi måste utnyttja våra chanser bättre och göra fler mål annars är de inne i matchen, summerar ÖSK-tränaren efteråt.

– I andra halvlek hade vi sämre passningsspel, sämre rörelse och var långsammare. Vi är inte tydliga med vad vi vill när vi får tag i bollen. För oss var det ändå bra att se vad vi har att jobba på.

En tröttnande Astrit Ajdarevic byttes ut i den 70:e minuten. Kalle Holmberg kom in och sköt tolv minuter senare segermålet. Därmed har 23-åringen gjort mål i alla matcher han spelat på försäsongen, totalt sex.

– Vi vill ha inhoppare som är med och påverkar resultat, säger Alexander Axén nöjt.

Kalle är formstark men startade ändå på bänken. Hur motiverar du honom för sånt?

– Det är inte mitt jobb att motivera. Jag väljer vilka som ska spela. Jag är supernöjd med Kalles inställning och träningen den här veckan. Och även inhoppet. Jag är inte ett dugg orolig för det.

– Alla vet att det blir tätt matchande, det kommer gå åt folk. Upp med huvudet och kör då kommer man att få spela. Hänger spelarna med huvudet gör man mitt val enkelt. Jag är inte ett dugg orolig för Kalle. Att han fortsätter göra mål varenda match kommer vara jätteviktigt för oss.

Är det viktigt att ha en supersub på bänken?

– Ja, det är bra men betyder inte att Kalle är en supersub. Nästa gång kanske någon annan kommer in i stället. Det är viktigt att ha en supersub men betyder inte att vi har en särskild spelare som är fast i den rollen. En annan match kan det vara en annan. Att Kalle är en supersub stämmer inte. Han kommer att få sina matcher.

Att Alhassan Kamara och Astrit Ajdarevic startade på topp mot Hammarby hade delvis naturliga förklaringar. Duon har aldrig tidigare spelat tillsammans från start och båda har haft en strulig fjolårssäsong respektive försäsong och behöver matcher för att komma i form.

– Astrit kommer så klart växa in i det. Så länge han var på planen höll han hög kvalitet, säger Alexander Axén.

Och Crespo sprang inte längre offside?

– Ja, men det är lätt att säga det är den enes fel när tajmingen inte sitter. Men det handlar om bådas beslut och rörelse. Även passningsläggaren. Ju mer vi kan vara ihop och träna, desto bättre blir det. Det är inte lätt att träna ensam på sånt så att alla vet när ska vi trä in bollarna. Nu är alla tillbaka och vi kan lättare träna såna saker.

Har du premiärelvan klar för dig nu?

– Nej, vi har de här sex dagarna framåt nu att jobba vidare på. Några spelade till sig riktigt bra medan några är mer tveksamma. Det är jättesvårt att säga i dagsläget. Samtidigt kan det visst vara den här startelvan i premiären men det är absolut inte klart. Det handlar om vad vi gör de här dagarna som kommer nu.

På söndag klockan 17.30 har ÖSK allsvensk premiär hemma mot Djurgården.